Najnovije

Rusi dodatno štite severne teritorije: Jačaju sistem PVO na Arktiku

Rusija će jačati sistem protivvazdušne odbrane (PVO) na Arktiku. Između ostalog, biće stvoreno radarsko polje i oblast kontrole avijacije i raspoređeni dodatni protivvazdušni sistemi, saopštio je u subotu u programu radija „Ruska služba novosti“ načelnik protivvazdušnih raketnih snaga Ratnog vazduhoplovstva Rusije general-major Sergej Babakov.
Jačanje sistema PVO na Arktiku (Foto: Jutjub)

Jačanje sistema PVO na Arktiku (Foto: Jutjub)

„Naravno, planirano je (povećanje snaga). Postoji plan, postoje zadaci koji će svi biti realizovani. Sigurno će se povećavati trupe. Tamo će biti i radiolokaciono polje i oblast kontrole avijacije, kao i aktivna sredstva protivvazdušnih raketnih snaga“, rekao je Babakov. Rusija je poslednjih godina počela da aktivno razvija severne teritorije, uključujući proizvodnju energenata, kao i razvoj Severnog morskog puta koji sve više postaje alternativa tradicionalnim trasama iz Evrope u Aziju. Radi zaštite ruskih interesa na Arktiku usvojen je ceo sistem mera, uključujući vojne, uzimajući u obzir porast pažnje prema regionu od strane članica NATO-a.
Pročitajte još:UHVAĆENI U LAŽI: Evo gde se nalaze ruski generali koje je Kijev „našao“ u DonbasuAmerička ratna avijacija ne može u trku sa ruskom
Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA