Najnovije

ORBAN PORUČIO SRBIJI: Ako vam ne pomognemo, doći će stotine hiljada migranata kod vas

Austrija i Mađarska žele da pomognu Srbiji u zaštiti njenih južnih granica od ilegalne migracije, saopštili su na konferenciji za novinare u Beču austrijski kancelar Karl Nehamer i mađarski premijer Viktor Orban.

Viktor Orban (Foto: Jutjub)

„Mi smo vaši kapetani na mađarsko-srpskoj granici, jer ako je ne štitimo, doći će stotine hiljade migranata kod vas. Mi bismo voleli da ne moramo to da radimo i da Srbija može sama da štititi svoju južnu granicu. U interesu svih je da Srbija što je moguće bolje može da štiti svoju južnu granicu“, kazao je Orban.

On je najavio da će biti organizovana konferencija sa Srbijom s ciljem bolje zaštite južnih srpskih granica od ilegalne migracije.

Cilj te konferencije bio bi da se pomogne Srbiji u boljoj kontroli južne granice, a o predlozima će, kako je dodao Orban, obavestiti i Brisel.

Nehamer je rekao da je prihvatio predlog mađarskog kolege o održavanju zajedničke konferencije sa Srbijom kako bi se smanjio pritisak ilegalne migracije.

Podsetio je da je u Austriji značajno porastao broj tražioca azila, i da je neophodno da se u zaustavljanju ilegalne migracije mora sarađivati sa Mađarskom i Srbijom, prenosu Sputnik.

Šta čeka Srbe na KiM, saznajte OVDE.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA