Najnovije

ĐUKANOVIĆ: Vlada će pasti ako izglasa Temeljni ugovor sa SPC

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je da će Vlada Dritana Abazovića „pasti“ ukoliko bude izglasan Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

Milo Đukanović (Foto: Predsedništvo CG)

On je u intervjuu za TV N1 govorio i o hapšenjima ljudi iz pravosuđa koje naziva svojim prijateljima ali i o odnosima Crne Gore i Srbije.

Đukanović je u intervjuu rekao i da „državna politika Srbije mora da prihvati da je Crna Gora nezavisna država koja ima pravo na izbor svog puta“.

„Da prestane sa ocenama, koje ste kao i ja puno puta pročitali, od strane predsednika Vučića kao ključna zamerka njegovom prethodniku Borisu Tadiću da je pustio Crnu Goru da ode. Crnu Goru nije niko puštao, Crna Gora je hiljadugodišnja država koja je svojom voljom ušla u drugu Jugoslaviju, bila njen deo sve do devedesetih godina, ostala deo SRJ posle raspada SFRJ, koja je u datom trenutku odlučila da obnovi svoju nezavisnost i to je stvar naše volje“, rekao je Đukanović.

Kaže i da privatno ide u Beograd, gde ima prijatelje. Prijatelje, kaže, ima i u Novom Sadu. Đukanović je dodao da, „koliko god se neki centri trudili da od njega naprave antisrbina“, da im to ne polazi za rukom.

„Nisam ni antisrbin, ni antihrvat, ja sam Crnogorac, čovek koji ima najbolje emocije prema svima koji žive u Crnoj Gori, prema svima iz našeg okruženja, prema svim ljudima generalno. Prema tome, zašto bih izbegavao Srbiju, zašto bih izbegavao Beograd? Ne pada mi na pamet“, istakao je Đukanović.

Ovom prilikom Đukanović je objasnio je i kako je nastala fotografija na kojoj je u društvu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i bivšim palestinskim obaveštajcem Mohamedom Dahlanom.

Nije mogao da precizira koje je godine to tačno bilo ali jeste da je nastala u kući predsednika Srbije

„Mislim da je predsednik Vučić upravo bio prešao na predsedničku dužnost, prethodno je bio u Vladi, potpredsednik pa predsednik“.

Razgovarali su, kako je pojasnio, o raznim političkim pitanjima.

„Pa, mnogo je pitanja bilo. Najmanje je tu bilo pitanja odnosa Srbije i Crne Gore, jer su tada ti odnosi izgledali dobro. Bilo je više pitanja koja su se ticala ekonomskog i političkog razvoja i neke spoljnopolitičke saradnje. Ja sam, imajući u vidu dugi staž, imao više iskustva i saradnje sa određenim zemljama, sa određenim regijama itd. Trudio sam se da to svoje iskustvo podelim sa predsednikom Vučićem, računajući da od toga može biti samo dobro i Srbiji“, kazao je Đukanović.

Crnogorski predsednik kaže da se Dahlan tada zatekao u Beogradu.

„U jednoj fazi, ne u toku čitavog razgovora, kada smo predsednik Vučić i ja završili naše teme, onda nam se pridružio, popili smo piće…“, naveo je Đukanović.

Koliko je LGBT nedodirljiv, saznajte OVDE.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA