Najnovije

KUPUJTE SMEDEREVCE: Iz Srbije poleteo ukrajinski avion sa srpskim borbenim vozilima (FOTO)

Sa beogradskog aerodroma u Surčinu danas je poleteo ukrajinski teretni avion "Iljušin Il-76", u koji su utovarena vojna borbena vozila srpske proizvodnje, prenosi portal "Srbin info".

Foto: Jutjub

Po saznanjima portala srbin.info, ovo nije prvi put da ukrajinski transportni avioni dolaze po vojno naoružanje u Beograd, a juče su u letelicu sa oznakom „UR-FSE“ spakovana vojna vozila srpske proizvodnje koja su vraćena iz Libana. Vozila su bila na probi i testiranju kod libanske vojske, sa kojom Srbija treba da potpiše ugovor o isporici.

Ipak, vozila su odmah prosleđena, pretpostavlja se za Ukrajinu i potrebe ukrajinske vojske protiv Rusije.

Ovo je sada najveći skandal i nož u leđa Rusiji od strane režima Aleksandra Vučića, koji jasno najavljuje kakav je epilog sastanka ustavokršitelja Srbije sa američkim ambasadorom Kristoferom Hilom.

Ostaje da se vidi kakva će biti reakcija Ruske federacije na ovaj potez režima u Srbiji. Podsetimo, već je ustanovljeno da ukrajinske oružane snage koriste mine iz Krušika, kojima gađaju i ubijaju civilno rusko stanovništvo. Mine su proizvedene 2017. godine, dakle tri godine nakon izbijanja sukoba na istoku Ukrajine.

O ukrajinskom bombardovanju Belgoroda pročitajte i pogledajte OVDE.

Izvor: srbin.info

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA