Najnovije

Odbojkašicama iz Bugarske, Severne Makedonije i Lebana nije dozvoljen ulazak na tzv. Kosovo

Odbojkašicama iz Bugarske, Severne Makedonije i Lebana nije dozvoljen ulazak na Kosmet gde je trebalo da učestvuju na 8. Vidovdanskom turniru u ženskoj odbojci u Donjoj Gušterici, koji organizuje Ženski odbojkaški klub "Vidovdan", saopštila je Opština Gračanica.

Foto: Jutjub

Ulazak na tzv. Kosovo nije dozvoljen ŽOK "Slavija" iz Sofije, ŽOK "Marica" iz Plovdiva, ŽOK "Jantavolej" iz Skoplja i ŽOK "Radan" iz Lebana, a predstavnik ŽOK "Vidovdan" Vladan Trifić rekao je na otvaranju turnira da mu je zbog toga veoma teško jer se politika još jednom umešala u sport.

"Mi se politikom ne bavimo, samo želimo da nam se daju lopte i dozvoli da igramo odbojku", poručio je Trifić.

On je rekao da će zbog te situacije jedan deo turnira biti odigran u Donjoj Gušterici, a drugi u Lebanu. Trifić je zahvalio predsedniku opštine Lebane što je primio ekipe koje su vraćene i što će organizovati drugi deo turnira.

"Pobednike nećemo proglašavati, jer ste vi draga deco svi pobednici. Pobednici su naši gosti koji su uspeli da dođu, ali i svi vi koji svojim zalaganjem i svojim trudom u nenormalnim uslovima u kojima živimo želite da se bavite sportom", kazao je Trifić obraćajući se mladim odbojkašicama.

U Donjoj Gušterici igraće vršnjakinje iz ŽOK "Vidovdan" iz Donje Gušterice i Gračanice, ŽOK "Ozren" iz Sokobanje i ŽOK "Sokolica" iz Zvečana. 

U ime predsednice opštine Gračanica LJiljane Šubarić i u ime opštinskog odeljenja za omladinu i sport prisutne je pozdravio direktor Dušan Cvejić.

"Danas rezultat nije u prvom planu, ali jesu vaši neraskidivi odnosi i druženje, ono na čemu radimo i što želimo da gradimo. Isto tako sam siguran da među vama postoji neki neotkriven talenat, jedna Tijana Bošković, Maja Ognjenović, a sa ponosom mogu reći da među vama postoji jedna Milena Rašić, koja je sa našeg prostora", kazao je Cvejić.

U ime Kancelarije za Kosovo i Metohiju turnir je zvanično otvorio Đorđe Stakić.

Kakav je ukaz potpisao Putin i pred kakvu tešku dilemu je stavio Tokio pročitajte OVDE.

Izvor: Kosovo onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA