Najnovije

Ruski vojni ekspert: Uskoro će se sve srušiti – Ukrajina će potpisati predaju

U toku specijalne operacije denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine, Oružane snage Rusije će pre ili kasnije postići potpunu predaju Kijeva i militanata Oružanih snaga Ukrajine.

Do ovog zaključka došao je poznati ruski vojni ekspert, direktor Centra za vojno-politička istraživanja MGIMO Aleksej Podberezkin. On je u intervjuu za informativni portal Ukraina.ru detaljno govorio o stvarnom stanju ukrajinske vojske, a takođe je najavio i uslove za predaju Oružanih snaga Ukrajine.

Aleksej Podberezkin je pre svega skrenuo pažnju na to da su tokom specijalne operacije ruske snage uspele da neutrališu i eliminišu oko 90% profesionalne vojske Ukrajine.

Svi zadaci za demilitarizaciju Kijeva se izvode po ranije zamišljenom scenariju, što nam omogućava da govorimo o skoroj predaji Oružanih snaga Ukrajine.

Ekspert je na internetu objavio uslove za potpunu neutralizaciju ukrajinske vojske, uz napomenu da će Kijev u naredne 2-3 nedelje biti primoran da prizna svoju nevolju.

Za to vreme, ruske savezničke snage mogu potpuno nokautirati profesionalne jedinice Oružanih snaga Ukrajine, lišavajući Ukrajinu njenog vojnog potencijala. Takve mere će primorati ukrajinske vlasti da potpišu predaju.

„Uskoro će se sve raspasti. Ukrajinska profesionalna vojska je, prema mojim procenama, bila nokautirana kada sam počeo da pričam, za 75%. A sada je 90%“, objasnio je stručnjak.

Podberezkin je izrazio uverenje da će se operacija denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine završiti bezuslovnom pobedom Rusije. Oružane snage Ruske Federacije će ispuniti sve postavljene zadatke, što će omogućiti Moskvi da otpočne novu etapu spoljnopolitičkih odluka na međunarodnoj sceni.

Zašto je pogođen zatvor u kojem se nalaze pripadnici puka '’Azov'’, saznajte OVDE.

Izvor: webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA