Najnovije

ROSGVARDIJA IMA DOKAZ: Za koga radi OEBS u Ukrajini? (VIDEO)

Specijalne snage Rosgvardije otkrile su dokaze o radu posmatrača OEBS-a u interesu ukrajinskih bezbednosnih službi.

OEBS u Ukrajini (Ilustracija: RIA Novosti)

Tokom ciljanih događaja, ruski specijalci su pronašli u kući bivšeg načelnika odeljenja SBU u Hersonskoj oblasti generala Vjačeslava Savčenka dokumente međunarodne posmatračke organizacije OEBS-a, koji svedoče o saradnji sa ukrajinskim specijalnim službama.

U Hersonu, u ulici Budjoni, specijalci Rosgvardije pregledali su vilu ukrajinskog generala. Skupo uređenje kuće, tačnije prave palate, svedočilo je o prisustvu velikih izvora finansiranja bivšeg šefa SBU u Hersonskoj oblasti.

U kući su pronađeni dokumenti koji pripadaju misiji međunarodne posmatračke organizacije OEBS-a u Ukrajini, iz čega proizilazi da su se predstavnici inostrane misije nalazili u Hersonu i uživali lično pokroviteljstvo Savčenka.

Takođe, često prisustvo osoblja OEBS-a u ovoj kući potvrđuju i svedočenja svedoka iz redova lokalnog stanovništva.

Specijalne snage Rosgvardije zaplenile su rukom pisanu shemu lokacija jedinica Oružanih snaga Ruske Federacije u Republici Krim, na teritorijama Rostovske, Smolenske, Belgorodske i Voronješke oblasti.

Ovo još jednom potvrđuje vođenje obaveštajnih aktivnosti misije u interesu ukrajinskih obaveštajnih službi, kao i obaveštajnih službi zemalja NATO-a.

Dokumenti su dostavljeni nadležnim organima. Oni svedoče o dugoročnoj i tesnoj saradnji međunarodne organizacije sa rukovodstvom Ukrajine, koja je izašla iz zvaničnih okvira i deklarisanih zadataka.

Kako Čečeni '’dešejtanizuju'’ Ukrajinu, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA