Najnovije

VENECUELA PODRŽAVA SPECIJALNU OPERACIJU Lavrov: "Rusija će pomoći Venecueli da se odupre ekonomskom pritisku SAD-a"

Karakas izražava podršku Moskvi na visokom nivou za specijalnu operaciju u Ukrajini, izjavio je venecuelanski ministar spoljnih poslova Karlos Farija Tortosa.

Foto: Jutjub

"Razgovarali smo o nizu pitanja u vezi sa specijalnom vojnom operacijom. Sa naše strane, sa strane naše vlade, predsednika, izrazili smo našu podršku", rekao je on posle sastanka sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovom u Moskvi.

Moskva i Karakas su jednoglasni u mišljenju da je blokiranje stranih sredstava raznih zemalja od strane SAD čista pljačka, rekao je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

„Složili smo se da akcije SAD da blokiraju imovinu suverenih država na stranim računima nisu samo otvorena pljačka nepoželjnih režima u duhu Divljeg zapada, već grubo kršenje socio-ekonomskih prava građana“, rekao je on tokom konferencije za štampu posle razgovora sa venecuelanskim kolegom.

"Moskva i Karakas znaju koliko je Vašington ozbiljno želeo i nastavlja da pokušava da potkopa temelje venecuelanske ekonomije. Ali, već je jasno da se ti planovi neće ostvariti“, rezimirao je Lavrov, napominjući da će Rusija pomoći Venecueli da se odupre ovakvom pritisku.

Najnoviju kolumnu Ivana Pajovića pročitajte OVDE.

Izvor: Vostok

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA