Najnovije

SINDIKAT ”SLOGA”: Vrlo je važno ko je kriv za kolaps u Beogradu, građani ozbiljno strepe od padavina

Sindikat „Sloga“ ocenio je danas da padavine i saobraćjani kolaps koji su se dogodili u utorak opominju da gradska vlast sa tesnom većinom nema kapacitet da vodi Beograd u skladu sa odgovarajućim ubranističkim planom i potrebama građana.

Foto: Jutjub

U saopštenju se navodi da je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić rekao da „nije važno ko je kriv, jer se na Boga ne utiče“, ali je „Sloga“ istakla da je „vrlo važno ko je kriv“ jer građani Beograda opravdano strepe od jačih i obilnijih padavina, zato što gradski kanalizacioni sistemi ne mogu da prime veću količinu kišnih otpadnih voda.

Ističe se da je gradu potreban novi i profesionalniji pristup u rešavanju efikasnog odvoda kišnih voda, izradi kanalizacije u skladu sa odgovarajućim kapacitetima prema broju stanovnika.

Kako se navodi, bivši zamenik gradonačelnika Goran Vesić je za sobom ostavio „urbanistički haos“ i predao ga u ruke „Miroslavu Čučkoviću, čoveku koga je javnost prepoznala kao jednog od krivaca za neblagovremeno reagovanje prilikom poplava u Obrenovcu“, a da novi čelnici ne mogu da odgovore izazovima jer ne prihvataju da je nasleđen „urbanistički haos“.

„Jedino rešenje vidim u novim izborima u Beogradu i promeni vlasti, kako bi se krenulo od nule i počelo sa rešavanjem ozbiljnih problema, kojih je svakim danom sve više i više, a posebno u domenu poštovanja radnih i sindikalnih prava u javnim preduzećima koja su u nadležnosti grada“, navodi se u saopštenju.

Izvor:FoNet

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA