Najnovije

UDBAŠKA DRŽAVA: Evo ko je otac Dijane Hrkalović, koja je u MUP prešla iz BIA

Malo ko zna da je i njen otac Dane od ranije poznat javnosti.

Foto: Jutjub

Dane Hrkalović, tokom duge karijere, menjao je često partije i funkcije, a najveći uspeh postigao je kao kadar Pokreta snaga Srbije, odnosno nakon što je postavljen za direktora ergele „LJubičevo“.

Osim Dijane, još jedan član porodice Hrkalović oprobao se u politici i menadžmentu. Dok je Hrkalovićeva munjevitom brzinom dospela do samog vrha policije i politike, njen otac Dane zadržao se samo „na lokalu“. Ipak, tamo decenijama opstaje.

Požarevac je i pre Dijaninog oca imao poznate žitelje, a najpoznatiji su, bez sumnje, nekadašnji predsednik Jugoslavije Slobodan Milošević i njegova supruga Mira Marković, pa je taj kraj važio za uporište socijalista i julovaca.

Tako se i Hrkalović svojevremeno našao na izbornoj listi JUL za taj grad. Nakon promena, promenio se i on, pa se ubrzo našao na izbornoj listi Pokreta snaga Srbije, Bogoljuba Karića. To mu nije donelo mnogo uspeha sve dok pomenuti pokret nije postao koalicioni partner vladajuće Srpske napredne stranke.

Tako je Dane Hrkalović 2014. postavljen za direktora JP „LJubičevo“, što je zvanični naziv ergele „LJubičevo“, a koju je osnovao još knez Miloš i poklonio Srbiji 1853. godine.

Kasnije se ispostavilo da se otac bivše državne sekretarke MUP oprobao i u privatnom, a ne samo u državnom sektoru, i da je tu bio neuporedivo uspešniji. On je zapravo osnovao već pominjano preduzeće „Stočar DH“.

Podsetimo, Dijana Hrkalović u julu 2015. godine postala je sekretar Uprave kriminalističke policije (UKP), a dve godine kasnije državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Politikom je počela da se bavi još kao studentkinja. Na izborima 2008. godine bila je kandidat za poslanika u Skupštini Srbije na listi Pokret snaga Srbije – Bogoljub Karić, ali nije uspela da osvoji mandat. Četiri godine kasnije postala je odbornica u Skupštini grada Beograda i to kao kandidatkinja liste Srpske napredne stranke (SNS). Do aprila 2014. godine radila je u Bezbednosno-informativnoj agenciji (BIA), a potom je po Sporazumu o preuzimanju državnog službenika prešla u Ministarstvo unutrašnjih poslova i stekla zvanje policijskog inspektora.

Tu poziciju napustila je 30. maja 2019. godine. U žižu javnosti dospela je početkom 2021. godine kada su je tabloidi optužili da je prisluškujući predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovu porodicu pokušala da izazove tzv. tihi državni udar.

Hrkalovićeva je 15. oktobra 2021. godine pozvana na saslušanje u Sektor za unutrašnju kontrolu Ministarstva unutrašnjih poslova.

Izvor: Espreso

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA