Najnovije

DOŽIVOTNO ROBIJA ZBOG UBISTVA KRALJA MALTE: Srbin pokušao da se ubije u jednom od najčuvanijih zatvora

Državljanin Srbije Bojan Čmelik (39) koji je osuđen na doživotnu robiju jer je 2018. brutalno ubio Huga Četkutija (52), hotelijera sa Malte, kog su nazivali i kraljem Malte, pokušao je da izvrši samoubistvo u ćeliji.

Foto: Jutjub

Kako piše Tajms of Malta, a prenosi Blic, incident se dogodio pre tri nedelje u Odeljenju visoke bezbednosti 5, u jednom od najčuvanih zatvora na Malti, jer se Čmelik smatra visoko rizičnom osobom i kaznu izdržava u režimu najvećeg obezbeđenja.

- Srbin koji je na izdržavanju doživotne robije zbog ubistva kralja Malte pokušao je da se ubije. Naime, za sada nije poznato kako je Čmelik došao do komada plastike kojim, je pokušao da prereže vene - prenosi ovaj malteški portal i dodaje da Čmelik često odlazi u samicu.

Mediji navode da se drama u zatvoru odigrala 11. juna oko 19 sati.

- Čmelik se tog dana osamio i bio je čudan, ali niko nije mislio da će nauditi sebi. U jednom trenutku upravnik zatvora i drugi zatvorenici primetili su da ga nema. Neko od njih je otišao u njegovu ćeliju da ga obiđe, ali je tamo zatekao jeziv prizor - prenosi Tajms of Malta.

- Jedan od robijaša ušao je u njegovu ćeliju, nakon povratka sa šetnje i zatekao Srbina u lokvi krvi. Bespomično je ležao na podu, dok je pored njega bio naoštreni komad plastike kojim je prerezao vene na zglobu. Zatvorenik se uznemirio jer je mislio da je Srbin umro.

- Počeo je da viče i doziva upravnika koji je odmah pozvao zatvorske bolničare, dok su zatvorski čuvari obezbedili ćeliju i nisu dozvoljavali da se niko približi tom delu zatvora. Istražitelji su došli i urađen je uviđaj - prenose malteški mediji.

- Srbin je izgubio litar krvi i prevezen je u bolnicu Mater Dei gde mu je stanje stabilizovano.

Podsetimo, zločin se dogodio 6. jula 2018. u hotelu u mestu Pačevil na Malti. Na video-snimcima iz te noći vidi se kako biznismen sedi na stolici u društvu brata i kolega, kada mu Čmelik, maskiran šeširom, prilazi kroz masu, noseći nož iza leđa. Srbin ga najpre grli, a potom i povlači ka sebi i dva puta ga ubada u grudi i stomak. Nakon toga, on se daje u beg, a nesrećni čovek pada. LJudi koji su bili s Četkutijem pokušavali su da sustignu Srbina, koji sve vreme beži.

Već robijao u Srbiji

Malteški istražitelji tokom 2018. utvrdili su da je Bojanovo pravo prezime Mitić i da je u Srbiji već robijao zbog pljačke, a iz zatvora je izašao 2016. godine. Kako su tada preneli mediji, u okviru istrage stravičnog ubistva, veštaci su potvrdili da Čmelik u trenutku ubistva nije bio pod dejstvom droge.

Izvor: Novosti onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA