Najnovije

DODIK: Rezolucija Bundestaga puna netačnosti i nepotrebna

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je rezolucija nemačkog Bundestaga nepotrebna, puna netačnih kvalifikacija i u funkciji je muslimanskog nacionalizma.

Milorad Dodik (Foto: Jutjub)

On je ponovio da je "BiH neuspešan eksperiment međunarodne zajednice, kojem ne pomažu ni deklaracije ni rezolucije poput ove".

"Ako su krivci za neuspeh BiH Milorad Dodik i Dragan Čović, zašto je BiH imala najpre građanski rat u kojem se nisu pitali Dodik i Čović, a zatim godine protektorata, u kojima se opet nisu pitali Dodik i Čović", upitao je srpski član Predsedništva BiH.

Zato, kazao je, ovu rezoluciju vidi kao "još jedno zamazivanje očiju, ovoga puta nemačkoj javnosti.

Upitan da prokomentariše rezoluciju Bundestaka u kojoj se on i Čović pominju kao političari čije delovanje je "usmereno ka uništavanju BiH" kao zemlje različitih naroda, Dodik je u izjavi za Srnu rekao:

"Svaka ovakva ili slična rezolucija, hrana je muslimanskim nacionalistima koji pod izgovorom demokratije traže ukidanje prava naroda, na čemu BiH i počiva".

On je istakao i da "Nemačka zaista želi dobro BiH, kako govore, uložili bi svoj uticaj u EU i dali status kandidata BiH".

"Međutim, ovako im je lakše da pišu bespredmetne rezolucije koje nikome nisu od koristi, izuzev onih koji se hrane ovakvim međunarodnim aktivnostima, a to su muslimanski nacionalisti", konstatovao je Dodik.

Bundestag je usvojio rezoluciju pod nazivom "Podrška BiH na putu u bolju budućnost" kojom se od nemačke vlade traži da se u EU založi za "sankcije protiv onih koji potkopavaju teritorijalnu integritet i ustavni poredak BiH".

Kako su srpski ministri srušili plan Sarajeva, saznajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA