Najnovije

NEMAČKI VOJNICI KRENULI NA KRIMSKI MOST: Hteli da ga dignu u vazduh

Dvojica vojnika Bundesvera, koji su ukrali oružje i opremu iz raznih kasarni u nemačkoj državi Šlezvig-Holštajn, planirali su da dignu u vazduh Krimski most, prenosi Štern.

Nemačka vojska (Foto: Jutjub)

Dvojica vojnika razgovarali su telefonom o svojim namerama i detaljima plana miniranja i dizanja mosta u vazduh. Prema navodima istrage, vojnici su na taj način nameravali da ometaju snabdevanje ruske vojske, ali njihovim planovima nije bilo suđeno da se ostvare, prenosi nemački list.

Prema istrazi, oni, kao deo kriminalne grupe od dvanaest osoba, od prošle godine učestvuju u krađama, u više navrata prodiru u vojne objekte u Šlezvig-Holštajnu i kradu oružje i opremu.

Tužilaštvo grada Kila trenutno vodi istragu protiv vojnika zbog sumnje da su izvršili pljačku kao organizovana grupa. U vreme izvršenja krivičnog dela, četvorica osumnjičenih su bila u vojnoj službi u Bundesveru.

Pre hapšenja u noći 22. maja, dvojica uhapšenih muškaraca su bezuspešno pokušali da uđu u vojnu ronilačku bazu Ekernferde, navode nemački mediji

Prema navodima policije, osumnjičeni su tada planirali da sa ukradenom opremom odu u Ukrajinu.

U njihovoj kući pronađeni su municija, oružje i eksploziv, koji su nameravali da delom prodaju, a delom lično koriste na teritoriji Ukrajine, navodi se u članku. Od prošlog leta ova kriminalna grupa je izvršila najmanje pet provala u vojnim objektima.

O stanju na frontu u Ukrajini pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA