Najnovije

DESNICA PODELILA NEMAČKU: Traži se zabrana AfD

Prema najnovijim anketama javnog mnjenja, pitanje pokretanja procedure zabrane Alternative za Nemačku (AfD), desničarske, populističke i evroskeptične političke partije, podelilo je Nemce.

Nemačka (Foto: Pixabay)

Iz Hamburškog instituta za istraživanje tržišta i javnog mnjenja Ipsos, navode da se 42 odsto ispitanika protivi pokretanju postupka, ali i da je 42 odsto onih koji se zalažu za.

Uočene su i jasne razlike u raspoloženju ispitanika u zapadom i istočnom delu Nemačke, prenosi list Velt.

Dok je 45 odsto ispitanika na zapadu za pokretanje ove procedure, a 40 odsto protiv, na istoku je samo 32 odsto za pokretanje procedure za zabranu AfD, a 51 odsto je protiv.

Prema istraživanju, podrška proceduri zabrane AfD najveća je među pristalicama Zelenih: njih 71 odsto je za, a 19 odsto je protiv.

Slede pristalice SPD, Socijaldemokratske partije Nemačke (64 odsto za, 26 odsto protiv) i levičari (63 odsto za, 29 odsto protiv).

Čak i među pristalicama hrišćansko-demokratske političke alijanse CDU/CSU, više od polovine ispitanih je za zabranu, njih 53 odsto, a 38 odsto je protiv.

U okviru pristalica Stranke slobodnih demokrata FDP, 46 odsto je za, a 41 odsto protiv, a među pristalicama AfD-a, tri odsto je za zabranu, dok je 95 odsto protiv.

Političari AfD, neonacisti i bogati preduzetnici, na tajnom sastanku navodno su planirali proterivanje iz Nemačke milion ljudi stranog porekla, čak i onih koji imaju nemački pasoš, preneo je ranije Dojče vele.

Ovu informaciju je objavila medijska kuća Korektiv koja je došla u posed pisama organizatora sastanka i čiji novinari su bili na licu mesta, u hotelu "Landhaus Adlon" kod Potsdama, gde je sastanak održan 25. novembra prošle godine.

Kako se Slovačka usprotivila Americi, pročitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA