Najnovije

Belivukov ortak noću kasapio žrtve, danju radio u državnom RFZO!

Biografija Srđana Lalića, najbrutalnijeg člana klana Veljka Belivuka, ne prestaje da intrigira javnost. Lalić se u žiži javnosti našao nakon što je odlučio da prizna niz monstruoznih likvidacija, a reč je o IT stručnjaku koji je navodno radio u Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje (RFZO).

Foto: public

Lalić iza sebe ima završen fakultet, a navodno se bavio kriptovalutama na berzi. Tereti se da je izvršio niz stravičnih ubistva, a tužilac ga je označio najbrutalnijim članom kriminalne grupe koja je godinama terorisala u Srbiji.

Lalić je učestvovao u svakoj likvidaciji klana i mučio žrtve na jezivi način.

Ono što se zna iz njegove biografije jeste da je iz Rakovice i da je rudario kriptovalute. Od tog posla je, prema sopstvenom priznanju iz optužnice, mogao da zaradi 1.300 evra mesečno.

Neoženjen je, nema decu, a u svom vlasništvu poseduje stan od 40 kvadratnih metara. Nedugo nakon što su u javnosti isplivali detalji njegove biografije, pojavio se i podatak da je bio zaposlen u Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje (RFZO).

Ovo je, između ostalog, tvrdio pokret Dveri.

Podsetimo, Lalić je pre nekoliko dana, pred Specijalnim sudom u Beogradu, priznao krivična dela za koja se tereti i najavio da će u svojoj odbrani izneti sve detalje.

Klan Veljka Belivuka i njegovog najbližeg saradnika Marka Miljkovića tereti se za sedam likvidacija, dilovanje narkotika, nedozvoljeni posed oružja, otmice i silovanje.

Uhapšeni su u velikoj akciji BIA i MUP februara prošle godine, a tada je otkrivena i vikendica u Ritopeku u kojoj su optuženi mučili svoje žrtve.

U vikendici je pronađena i industrijska mašina za mlevenje mesa, u kojoj su optuženi, prema tvrdnjama Tužilaštva za organizovani kriminal, mleli žrtve nakon što bi ih ubili. Pomenuta kriminalna grupa krila se pod paravanom navijača, s obzirom da su Miljković i Belivuk bili vođe Partizanove frakcije „Principi“.

Izvor: nova.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA