Najnovije

JOVANOVIĆ: Promenti našu postavku kosovske politike

Lider Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je da će se poslanici sa izborne liste "Nada" u skupštini ponašati ozbiljno i otvarati važna pitanja, uz ocenu da je krajnje vreme da se otvore rasprave i po pitanju politike u vezi sa KiM.

Miloš Jovanović (Foto: Jutjub)

"Juče smo imali prilično veliku tenziju na severu naše južne pokrajine. To neće prestati", rekao je Jovanović novinarima u skupštini Srbije.

Naveo je da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti ima ideju da zaokruži ono što on smatra državnošću naše južne pokrajine, dodajući da je do toga dovela njegova, ali i naša politika, od 2008. godine, koju, smatra, treba promeniti.

Dodao je i da niko ne može da se pravi da ne zna šta su uslovi za eventualno buduće članstvo Srbije u EU:

"Da priznamo secesiju Kosova, da se usaglasimo u domenu spoljne politike. Prihvatamo te uslove ili ne? Što se mene tiče, to je neprihvatljivo".

Naveo je da treba da vidimo kako se odnosimo prema EU sa kojom, kaže, svakako treba sarađivati, te kako radimo kada je u pitanju kosovska politika, kako obezbeđujemo bezbednost našim ljudima na KiM, kako da više ne povlačimo linije odbrane"

"Imamo naše školstvo i zdravstvo dole, to mora da opstane i moramo dalje da širimo naš uticaj i manevarski prostor i za državu i za Srbe na KiM ", rekao je Jovanović i dodao da su sve to ozbiljne teme, koje će njihov poslanički klub otvarati i predlagati rešenja.

Naveo je da je ono što se dešavalo juče na KiM nešto što se dešavalo i ranije i što će se ponovo desiti zbog čega je, ističe, važno je da promenimo našu postavku kosovske politike.

"Vrlo sam svestan poteškoća, ali hajde da polako tu postavku menjamo kako bismo i Evropljanima i međunarodnoj zajednici, jasno rekli da nije opcija da se predamo i da moraju da nađu kompromisno rešenje i da bez nas tog rešenja nema", poručio je Jovanović.

Da li će Rusija pomoći Srbiji u slučaju eskalacije na KiM, saznajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA