Najnovije

KOMANDANT IZ AZOVSTALJA SE OBRATIO NARODU DONBASA: Izvinite u ime svih nas (VIDEO)

Komandant 36. brigade mornaričke pešadije Oružanih snaga Ukrajine Sergej Volinski (ratni nadimak Volina), koji se nalazi u zarobljeništvu u Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR), izvinio se stanovnicima Donbasa u intervjuu novinarima ruskog Prvog kanala. .

Zarobljenici iz Azovstalja (Foto: RIA Novosti)

„Želeo bih da se izvinim u ime svih vojnika. U svoje ime ću reći da ni u kom slučaju nisam želeo da civili ginu, da se tragedija proširi i da bude ljudske tuge“, rekao je on. Marinac je kazao da ne bi želeo da se lično sastane sa stanovnicima Mariupolja. Prema njegovim rečima, u njihovim očima ukrajinska vojska je postala „čudovište“.

Ranije je Volina komentarisao pogibiju ukrajinskih zatvorenika u koloniji u Jelenovki. On je incident nazvao veoma strašnom tragedijom. On je izrazio mišljenje da će ova situacija uticati na psihu onih koji su u zatočeništvu, ali i onih koji bi mogli biti zarobljeni u budućnosti.

U junu se britanski plaćenik Ejden Aslin, koji je osuđen na smrt u DNR, izvinio stanovnicima Donbasa i Rusije. U svojoj video poruci, snimljenoj iz zatvora u Donjecku, on je naveo da je „video istinu“ nakon granatiranja grada od strane ukrajinskih oružanih snaga.

O novom napadu na nuklearku u Zaporožju pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA