Najnovije

NA IZUZETNO MALIM VISINAMA: Ovako Su-25 izvršava borbene zadatke u Soledaru (VIDEO)

Dopisnici Sputnjika snimili su u Soledaru kako ruski jurišni avioni Su-25 izvršavaju borbene zadatke na izuzetno malim visinama.

Foto: RIA

Na snimku se vidi kako par aviona Su-25, praveći oštre zaokrete, nekoliko puta prolazi iznad grada. U jednom trenutku avioni su samo nekoliko desetina metara iznad zemlje.

Avioni prilikom prolaska iznad grada ispaljuju takozvane toplotne zamke koje bi trebalo da ih zaštite od raketa iz prenosivih protivvazdušnih raketnih sistema. Rakete ovih sistema su opremljene termalnim glavama za samonavođenje i sa velikim stepenom verovatnoće mogu uhvatiti lažne termičke ciljeve koji emituju veliku količinu toplote zbog sagorevanja pirotehničkog sastava.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.

Predsednik Čečenije Ramzan Kadirov je izvestio o uspesima na prvoj liniji fronta i pokazao još jednog zarobljenika. Snimak možete pogledati OVDE.

Izvor: sputnikportal.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA