Najnovije

BESMISLEN OTPOR: "Zelenski mora da sedne za pregovarački sto, pre nego što to postane prekasno"

Za Ameriku bi bilo najbolje rešenje da primoraju ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog da pregovara sa Rusijom kako bi izbegli poraz, rekao je u subotu za "TASS" direktor severnoameričkog odeljenja ruskog ministarstva spoljnih poslova Aleksandar Darčijev.

Volodimir Zelenski. (Foto: Predsedništvo Ukrajine)

- Da bi se izbegao ponižavajući poraz kao što je nedavno bio slučaj u Avganistanu, za Vašington bi bilo najbolje rešenje da primora Zelenskog da zaustavi besmisleni otpor i vrati se za pregovarački sto pre nego što bude prekasno - naglasio je Darčijev.

Međutim, Sjedinjene Države ne žele čuju argumente Moskve, istakao je visoki diplomata.

- Američki zvaničnici bi trebalo bi da poslušaju, na primer, upozorenje Sergeja Lavrova koji je u telefonskom razgovoru sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom rekao da nastavak jačanja ukrajinske vojske sa američkim i NATO oružjem samo produžava agoniju kijevskog režima, razvlačeći sukob i umnožavajući broj žrtava - zaključio je on.

Podsetimo, Dračijev je takođe rekao da će isporuke zapadnog oružja dugog dometa kijevskom režimu samo će proširiti teritorijalne ciljeve ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Izvor: Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA