Najnovije

"BRISEL I VAŠINGTON SU POKROVITELJI ANTIRUSKE KAMPANJE" Oštra reakcija Moskve na neonacističke marševe

Antiruska kampanja baltičkih država sprovodi se pod punim pokroviteljstvom Brisela i Vašingtona, izjavila je Marija Zaharova, portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije.

Marš neonacista. (Foto: Pravda)

- Očigledno je da se antiruska kampanja baltičkih država sprovodi ne samo uz prećutnu saglasnost, već i pri punom pokroviteljstvu Brisela i Vašingtona, koji zatvaraju oči na manifestacije neonacizma na teritoriji svojih pribaltičkih vazala - navodi se u komentaru na sajtu Ministarstva.

Ona je, komentarišući neonacističke marševe u baltičkim zemljama izjavila da se u blizini granica Rusije gaji mržnja ka svemu što je rusko, a posledice takve politike su sada evidentne u Ukrajini.

Prema njenim rečima, sve se odvija uporedo sa uništavanjem sovjetskih vojnih spomenika, koje su dozvolile vlasti u Letoniji, Litvaniji i Estoniji.

Slučajevi vandalizma prema sovjetskim spomenicima su se posle početka specijalne vojne operacije učestili.

Svake godine 16. marta u prestonici Rige održava se povorka SS legionara i njihovih sledbenika. Na njoj se javno izlažu nacistički simboli. Ovaj događaj osuđuju mnoge svetske zemlje, među kojima i Rusija.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA