Najnovije

DRAMA NA CETINJU SE NASTAVLJA: Čovek koji je ubio ubicu pregovara sa policijom o predaji

Načelnik Odseka za suzbijanje opšteg kriminaliteta u Sektoru za borbu protiv kriminala Aleksandar Bošković kazao je u Dnevniku TVCG da Cetinjanin N.K., koji je pucao juče na Vuka Borilovića, nije trenutno dostupan policiji

Crnogorska policija (Foto: Jutjub)

Još uvek nije utvrđeno da li je Borilović preminuo od projektila koje su u njega ispalili policajci ili N.K.

“Preduzimaju se određene mere i radnje da bi se on (N.K.) obezbedio i da bi se obezbedilo njegovo prisustvo u čitavom ovom postupku”, kazao je Bošković, za TVCG.

Na pitanje jesu li utvrdili motiv jučerašnjeg zločina na Cetinju, Bošković kaže da su mere i radnje još uvek u toku.

“Preliminarno možemo da saopštimo da je ovo lice poslednjih dana pokazivalo određene promene u ponašanju i u tom slislu je uz pomoć prijatelje za juče bio zakazan lekarske pregled, nažalost on se sa tim prijeteljem rastao, ali se nakon toga desio ovaj tragični događaj”, naveo je Bošković

Obudkcija je, navodi on završena.

“Ja u ovom trenutku ne mogu bez odobrena VDT da iznosim više detalja taj nalaz će biti dostavljen VDT. Na telu izvršioca ima više povreda od vatrenog oružja, pa u tom smislu ne možemo saopštiti više detalja”, naveo je Bošković.

On je kazao kako je, nakon razmene vatre sa policojom, prema Boriloviću više projektila ispalio Cetinjanin N.K.

“Ali za sada mi ne možemo iznositi detalje da li je smrt nastupila od posledica ranjavanja od strane policije ili ovog građanina”, naveo je Bošković.

Podseća da je u 15 i 30 policija dobila informaciju da je u naselju Medovina došlo do pucnjave.

Kaže i da je policija prvo pritekla u pomoć ranjenim osobama nakon čega je Borilović pucao u njihovom pravcu.

“Nakon toga su bili ispunjeni svi zakonski uslovi i policija je uzvratila paljbu i ispalila 20 projektila. U razmeni te vatre jedan policajac je povređen”, naveo je Bošković.

On kaže da je, prema sadašnjim informacijama, četiri ili pet policajaca upotrijebili vatreno oružje juče na Cetinju.

“Pojavile su se spekulacije da je to bila vešesatna akcija. U 15.30 dobili smo poziv u 17.30 imamo da je sam izvršilac pozvao još jedno lice gde je saopštio da je teško ranjen da je lišio života više lica i da misli da neće ostati živ. Nakon 15.50 došlo je do upotrebe vatrenog oružja od strane N.K., koji je to vremenski interval ne možemo da se precizno izasnimo, i nakon toga nastupila je smrt tog lica. Tako da nije bila višesatna akcija, već sada možemo reći pola sata ili 45 minuta, ali ne možemo precizno da se izjasnimo”, kazao je Bošković.

Podsetimo u cetinjskom naselju Medovina, u blizini Vladinog doma, juče je ubijeno je 11 osoba, dok je šestoro povređenih, među kojima je i pripadnik policije. Među ubijenim je i dvoje dece.

Napadač Vuk Borilović je ubijen, a čeka se potvrda da li je lišen života u obračunu sa policijom ili da ga je ubio sugrađanin.

Policija pregovara sa Kaluđerovićem da se preda

Prema nezvaničnim informacijama portala Standard, u toku su pregovori Kaluđerovića sa policijom da se preda, ukoliko viši državni tužilac odluči da mu ne određuje pritvor.

Tokom rekonstrukcije cijelog događaja krvavi pir je trajao oko sat vremena, dok je Borilović iz lovačkog karabina ubijao jednu po jednu žrtvu.

Policiji je trebalo, prema rečima očevidaca dugo vremena da krene u akciju likvidacije napadača. U razmeni vatre policija je navodno uspela da rani Borilovića, ali je on uzvraćao napad pa je i on teško ranio jednog od policajaca.

Kaluđerović, koji je inače venčani kum jedne od žrtava, ubijenog Milana Mitrovića uspeo je da mu priđe sa druge strane, gdje je bio nepristupačniji teren i da ga već ranjenog dokrajči pucavši u njega.

U krivičnom zakoniku Crne Gore u članu 10. tog zakona stoji da nije krivično delo ono delo koje je učinjeno u nužnoj odbrani i da nužna je ona odbrana koja je neophodno potrebna da učinilac od svog dobra ili dobra drugoga odbije istovremen ili neposredno predstojeći protivpravan napad.

U ovom članu se i dodaje da učinilac koji je prekoračio granice nužne odbrane može se blaže kazniti, a ako je prekoračenje učinio usljed jake razdraženosti ili prepasti izazvane napadom, može se i osloboditi od kazne

Podsećamo, juče oko 15.30 u naselju Medovine na Cetinju, Vuk Borilović je započeo svoj krvavi pohod u kom je ubio jedanaest osoba među kojima i dva dečaka od osam i jedanaest godina.

Vipe o dešavanjima u regionu pročitajte OVDE.

Izvor: RTCG/IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA