Najnovije

Ko je Vuk Borilović, višestruki ubica sa Cetinja?

U Crnoj Gori se u novijoj istoriji nekoliko puta dogodilo da budu počinjena masovna ubistva, u kojima su stradale i čitave porodice, ali nikada ovakvo kao danas na Cetinju.

Crnogorska policija (Foto: Jutjub)

U pucnjavi ubijeno je 11 osoba među kojima je dvoje dece, a šest osoba povređeno, potvrđeno je u Upravi policije, prenela je RTCG.

Do pucnjave je došlo danas oko 16 časova, u blizini Vladinog doma, kada je Cetinjanin Vuk Borilović (34) pucao iz vatrenog oružja, a u okršaju ga je ubio njegov sugrađanin, kazala je nadležna tužiteljka Višeg državnog tužilaštva iz Podgorice. Prethodno su mediji objavili da je Borilovića ubila policija. U pucnjavi je ranjen i policajac koji je pogođen u glavu.

Saznaje se da je tragediji prethodio porodični sukob, na mrežama tvrde da je u pitanju preljuba, posle čega je napadač nasumice pucao na prolaznike na ulici. Ubijeni su meštani, a prema nezvaničnim saznanjima, napadač je 34-godišnji Vuk Borilović, koji je pucao i na decu. U cetinjskoj bolnici hospitalizovane su dve ranjene osobe, dok je četvoro ranjenih transportovano u Klinički centar u Podgorici. Iz Urgentnog centra KCCG su za TVCG kazali da je jedan muškarac primljen sa najtežim povredama glave i grudnog koša. Tri pacijenta su hitno morala u operacionu salu i te povrede su prilično ozbiljne.

Direktorica Kliničkog centra Crne Gore LJiljana Radulović kazala je večeras medijima da su u tu ustanovu, nakon današnje tragedije na Cetinju, primljene četiri povređene osobe, od kojih je troje u životnoj opasnosti.

Za Vuka Borilovića, oni koji ga znaju kažu da su veoma iznenađeni ovim što je uradio. Kažu da je radio ranije kao konobar u Nacionalnom parku Lovćen, da je bio miran komšija, bez sukoba sa policijom ili meštanima. Bio je lovac, a u ljude je danas pucao iz lovačkog karabina. Imao je u kući dosta oružja.

Vuk Borilović rođen je 21. 11. 1988. godine na Cetinju. Osnovnu školu završio je na Cetinju, a Srednju brodo-mašinsku u Beogradu. Bio je oženjen i otac troje dece.

Povodom nezapamćene tragedije na Cetinju Vlada će proglasiti trodnevnu žalost.

Više o ovome pročitajte OVDE.

Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA