Najnovije

RUSI GUBE STRPLJENJE! Totalni prekid odnosa ako Amerika povuče ovaj potez

Moskva je upozorila Vašington da bi eventualno stavljanje Rusije na listu zemalja koje sponzorišu terorizam, sa diplomatske strane bila tačka bez povratka i okidač za totalni prekid odnosa između dve zemlje, preneo je danas "Gardijan".

Vladimir Putin. (Foto: ria.ru)

Direktor odeljenja za Severnu Ameriku u Ministarstvu spoljnih poslova Rusije, Aleksandar Darčijev, osvrnuo se na inicijativu u Kongresu SAD da se Rusija proglasi "sponzorom terorizma".

- Ukoliko bude usvojena, to bi značilo da bi Vašington prešao tačku bez povratka, sa vrlo ozbiljnim kolateralnom štetom po bilateralne diplomatske odnose, koji bi bili drastično smanjeni ili čak prekinuti. Američka strana je upozorena - kazao je Darčijev za TAS.
Svaka moguća američka zaplena ruske imovine bi totalno uništila bilateralne odnose Moskve i Vašingtona, naveo je Darčijev.

- Upozoravamo Amerikance na štetne posledice ovakvih akcija koje bi trajno oštetile bilateralne odnose, što nije ni u našem, a ni njihovom interesu - rekao je on.

SAD će na jesen poslati 260 vojnika u Evropu

Američke vlasti će na jesen poslati najmanje 260 vojnika u Evropu, saopštila je pres služba američke vojske.

Ministarstvo vojske je objavilo da će na jesen rasporediti vojnike iz 101. divizijske brigade iz Fort Kembela, u Kentakiju, da podrže svoje evropske i NATO saveznike, preneo je TAS.

Iz 101. divizijske brigade biće raspoređeno oko 260 vojnika, navodi se u saopštenju i dodaje da će slanje vojnika biti privremeno.

"Rusija i proruske vlasti da poštuju pravo"

SAD su zabrinute zbog izveštaja da su "nelegitimne vlasti u istočnoj Ukrajini" podigle optužnice za britanske, švedske i hrvatske državljane, izjavio je američki državni sekretar Entoni Blinken.

"Rusija i njeni punomoćnici imaju obavezu da poštuju međunarodno humanitarno pravo, uključujući prava i zaštitu koja se daje ratnim zarobljenicima“, napisao je u petak Blinken na Tviteru.

Američki državni sekretar rekao je juče i da SAD smatraju da je važno da se suprotstave Rusiji, jer je njena agresija na Ukrajinu ugrozila temeljne principe međunarodnog sistema, preneo je Rojters.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA