Najnovije

DANAS LITIJA U BEOGRADU Vladika Nikanor poziva na odbranu Srbije, porodice, dece od LGBT (VIDEO)

Najavljena je velika litija u Beogradu u kojoj će učestvovati monaštvo, sveštenstvo i vernici Srpske pravoslavne crkve, na kojoj će okupljeni iskazati svoj stav o organizovanju ''Europrajda'' u glavnom gradu Srbije.

Vladika Nikanor. (Foto: Jutjub)

'’NJegovo Preosveštenstvo Episkop banatski G.Nikanor je juče, 13.8.2022.g.dao svoj blagoslov svom sveštenstvu , monaštvu i narodu Eparhije banatske za učešće u današnjoj Litiji u Beogradu u 18 sati ispred Patrijaršije do hrama sv.Marka,a za odbranu Srbije,porodice,dece, škola i svetinja od najavljenog sodomskog poniženja koje nam agresivno najavljuju i već  vrše LGBT belosvetski i naši aktivisti. Litijom i molitvom kao veliki crkveno-narodni sabor ustajemo svi u odbranu Srbije stojeći iza barjaka Svetog Save i Svetog Teodora Vršačkog!'’, navodi se u pozivu na fejsbuk stranici Savez pravoslavnih žena.

U još jednom od poziva na litiju u Beogradu se navodi da je jedan od ciljeva da se pokaže koliko ima protivnika najavljene parade.

Podsećamo, episkop banatski Nikanor je prokleo organizatore '’Europrajda'’, a posebno je naglasio ulogu odlazeće premijerke Ane Brnabić u tome.

'’Hoćemo li dozvoliti da slušamo onu koja je sve oskrnavila u našoj zemlji, neću ni ime da joj spomenem? Onu koja je dozvolila da brat bude otac njenog sina? Hoćemo li to dozvoliti?“, rekao je Nikanor.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA