Najnovije

RUSIJA PREDSTAVILA RATNOG ROBOTA: Mašina u obliku psa sposobna za borbene zadatke (VIDEO)

Rusija je na Međunarodnom vojno-tehničkom forumu "Armija 2022" koji se održava u podmoskovskok parku Patriot predstavila novo savremeno naoružanje, a među njim i robota koji je sposoban za transport oružja, ali i za borbene zadatke.

Foto: Tviter printskrin

Robot M-81 koji je konstruisan u obliku psa, napravila je ruska inžinjerska kompanija "Intelekt mašina", koja se bavi robotikom, oružjem i veštačkom inteligencijom.

Kako je za "RIA Novosti" rekao predstavnik kompanije u okviru civilne upotrebe, robot može da bude koristan u okviru vanrednog stanja, za izviđanje, prolazak kroz ruševine, isporuku lekova...

Istovremeno, prilagođen je i za borbene zadatke - nišansku vatru, prenos oružja i municije, a može poneti i protivtenkovski sitem.

Podsetimo, Međunarodni forum "Armija 2022" trajaće do 21. avgusta. U okviru njega planirano je da se održi 289 događaja u objektima "Patriota", na poligonu "Alabino", na aerodromu "Kubinka", kao i u svim vojnim okruzima u više od 30 regiona Rusije. Na forumu će učestvovati vojne delegacije iz 72 zemlje sveta.

Takođe, predsednik Rusije, Vladimir Putin rekao je da su mnogi primerci ruskog oružja nove generacije su godinama, pa čak i decenijama ispred stranog naoružanja.

Ruska bezbednosna agencija FSB saopštila je da su ukrajinski saboteri napali transformatore koji napajaju nukelarnu elektranu. Više o tome saznajte OVDE.

Izvor: Novosti onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA