Najnovije

POREĐENJE AVGANISTANA, IRAKA I DONBASA: Iskustvo kanadskog dobrovoljca

U intervjuu za The National Post, kanadski veteran pešadije Pol (na njegov zahtev, list mu je promenio ime) govori o razočarenjima koja su ga zadesila u Ukrajini.

Ukrajina (Foto: Ministarstvo odbrane Ukrajine)

„Nije to Avganistan, nije ni Irak – samo sediš u rupi i gađa te artiljerija. Možeš umreti u svakom trenutku, čak i da nijednom ne ispališ metak“, opisuje on svoje iskustvo rata na strani Ukrajine.

Kao i mnogi njegovi sunarodnici, očekivao je lak i srčan safari, ali se ispostavilo da je stvarnost drugačija. Međutim, Kanađanin je ipak uspeo da malo snimi ono što se dešavalo akcionom kamerom, iako „film” nije ispao onako kako je zamislio. Snimak je dao listu The National Post.

Prema njegovim rečima, „sve je zaista loše”: „Nema podrške, nema logistike, nema inteligencije, slika sa drona je strašna”.

„LJudi su samo ginuli, a naša borbena misija je propala... Posle toga smo ja i drugi dobrovoljci rekli da smo umorni i da nam je dosta“, kaže bez oklevanja u intervjuu rođeni Montrealac.

„Ne možete mnogo, samo sedite, sakrijte se i nadate se da nećete umreti“, kazao je Kanađanin koji se nije spremio za takav rat.

U članku se navodi da je najmanje jedan kanadski državljanin poginuo tokom borbi u Ukrajini - Emil-Antoan Roj-Siroa iz Montreala, a četvorica su zarobljena i sada ih čeka kazna kao plaćenike.

O izmenjenim uslovima za sastanak Putina i Zelenskog pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA