Najnovije

PONOŠ: Vučić šalje ministra na odvikavanje od narkotika

Osnivač pokreta "SRCE" i predsednički kandidat na nedavno održanim izborima, Zdravko Ponoš, rekao je da šef srpske države Aleksandar Vučić jednog ministra neće ponovo imenovati zato što ga, kako je naveo, "šalje na odvikavanje od narkotika".

Zdravko Ponoš (Foto: Jutjub)

Obraćajući se šefu srpske države, Aleksandru Vučiću, za kog je rekao da snosi odgovornost zbog onoga što mu se dogodilo na granici, Ponoš je kazao da predsednika Srbije neće amnestirati ni to da nekog od svojih ministara ne postavi ponovo u fotelju samo zato što mora da ga pošalje "na odvikavanje od narkotika", piše Nova.rs.

- Ne diraj mi porodicu, ja tvoju ne diram. To časni muškarci ne rade. Ti cmizdriš svaki put kad ti neko pomene punoletnog člana porodice, a dozvoljavaš da se ovo radi građanima Srbije. Ko god je ovo smislio od njegovih službenika ili odlazaćih ministara, njegova odgovornost je tu i nekad će neko za te stvari morati da odgovara - rekao je Ponoš i dodao:

- Neće ga (Aleksandra Vučića prim. aut.) amnestirati činjenica da je odlučio ovaj put da nekog od tih ministara ne postavi ponovo u ministarsku fotelju samo zato što je morao da ga pošalje na odvikavanje od narkotika. Ni to što nekog neće da postavi na ministarsko mesto, jer je to najviše što može da uradi, jer neće da ga pošalje u zatvor, iako ima dovoljno argumenata, jer bi taj i njega mogao da povuče u zatvor. To nije dovoljno, nekad će neko morati da odgovara za ovo - naveo je on, piše Nova.rs.

Ponoš je naglasio da ga je čitava situacija motivisala da nastavi da se bavi politikom, uz napomenu da će se konsultovati sa pravnicima oko daljih koraka.

- Ima tu elemenata za obraćanje Ustavnom sudu. Ono što je sasvim očigledno to je da je politička vidljivost našeg pokreta nekoga zabrinula. Ako je ovo što su juče uradili refleksija na to - dobro je da je tako i to je dobar znak da smo na dobrom putu - istakao je on.

Na pitanje da li je bilo kontakata sa policijom nakon dolaska u Srbiji, Ponoš je rekao da ni sa kim nije razgovarao.

Podsetimo, Zdravko Ponoš je juče oko 17 časova zadržan sa porodicom na graničnom prelazu Batrovci prilikom povratka u Srbiju. NJemu je bio zabranjen ulazak u zemlju dok sa njim razgovor ne obave pripadnici Bezbednosno informativne agencije (BIA).

Šef stanice granične policije je Ponošu rekao da ne može da uđe u zemlju pošto je radio u sektoru bezbednosti i da moraju nekome da jave kako bi ga propustili.

Međutim, Ponoš je kasnije za portal Nova.rs rekao da se nisu pojavili pripadnici Bezbednosno informativne agencije (BIA).

- BIA se na kraju nije pojavila nego su mi vratili dokumenta i rekli su mi da sam slobodan. Ja sam tražio da mi daju neki papir na osnovu čega su me zadržali skoro dva sata, na šta su mi oni na to rekli da ne mogu - izjavio je Ponoš.

Za koliko novca Nenad Čanak govori šta mu se kaže, saznajte OVDE.

Izvor: Nova.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA