Najnovije

"DA NIJE SRPSKO-RUSKE SARADNJE PROVOKACIJA ZAPADNJAKA BI BILA DRSKIJA" Bocan Harčenko o odnosima Moskve i Beograda

Ruska Federacija ne isključuje nijedan scenario, uključujući jačanje vojno-tehničkog partnerstva sa Srbijom, izjavio je ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko.

Aleksandar Bocan-Harčenko. (Foto: Jutjub)

- Naravno, ne isključujemo nijedan scenario, posebno ako ono što se dešava u Srbiji, na Kosovu i oko nje i na Balkanu u celini stavimo u opšti geopolitički kontekst velikih globalnih promena. Neutralni status Srbije je principijelan stav. Ovde je apsolutno, ako ne i 100 odsto stanovništva protiv ulaska Srbije u NATO - rekao je on u etru programa Solovjov uživo, odgovarajući na pitanje da li je moguća takva politička situacija, kada će se Beograd direktno obratiti Ruskoj Federaciji za vojnu pomoć i biti reči o bližoj i formalizovanijoj saradnji.

Ambasador je istovremeno napomenuo da je vojno-tehnička saradnja Moskve i Beograda već obezbedila snažne pozicije Srbije na Balkanu.

- Nastavljamo vojno-tehničku saradnju, a kao rezultat te saradnje, povoljnih uslova, kvaliteta onoga što se postavlja, naravno, pozicija Srbije u regionu Balkana može biti i šira, u vojnom i vojno-političkom smislu, mnogo jača. Ovo je veoma važna pomoć - dodao je on.

- Da nije bilo ovoga, možda bi provokacija bila još drskija, a ne znamo kako bi situacija izgledala u ovom trenutku. Vojni faktor i stepen modernizacije vojske, zahvaljujući našoj saradnji se, naravno, uzima u obzir. Ovo je odvraćanje za zapadnjake i Kosovare - naglasio je ambasador.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA