Najnovije

Jubilarni književni klub - o romanu "Grad kao Alis" 5. avgusta

Na jubilarnoj 90. tribini Laguninog književnog kluba, u petak, 5. avgusta od 18 sati u knjižari Delfi SKC razgovaraćemo o istorijsko-ljubavnom romanu "Grad kao Alis" Nevila Šuta koji je napisao 1950. godine, neposredno nakon što se doselio u Australiju.

Foto: Laguna

Ovaj evergrin roman je dirljiva ljubavna priča o mukama, patnji, ljudskoj istrajnosti i izdržljivosti, nehumanosti i nadvladavanju teškoća. Gosti će nam biti prevodilac Goran Skrobonja i novinarka Ksenija Prodanović.

DŽin Pedžet ima samo dvadeset godina i radi na Malajskom poluostrvu na početku japanske invazije. Zarobljena sa drugim Evropljankama i njihovom decom, primorana je na mukotrpan marš kroz džunglu koji će mnogima doneti smrt.

Surove okolnosti u kojima se zatekla u DŽini će probuditi hrabrost, srčanost i pribranost, a poznavanjem malajskog jezika mnogim ženama će sačuvati život. No na maršu je pored iscrpljenosti veliki problem i glad. Kada se njena grupa sretne sa grupom zarobljenih australijskih vojnika, narednik DŽo Harman će ukrasti za njih malo hrane i zbog toga biti svirepo kažnjen.

Nekoliko godina posle rata DŽin je u Engleskoj i sav taj košmar je ostavila za sobom. Međutim, zbog neočekivanog nasledstva vraća se na Malaju, gde je zatiče vest da je mladi australijski vojnik DŽo Harman ipak preživeo.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA