Najnovije

BOŠNJACI SE PRIPREMAJU ZA RAT? Izetbegović nastavlja ratnohušačku retoriku

Bakir je u prethodnom periodu dao niz veoma zapaljivih izjava, kao što su, da je Srbija razarala na Balkanu i da nema gde nije napravila problem u proteklih 30 godina, da su se Bošnjaci prebrojali i da su svesni svoje vojne snage i dr.

Bakir Izetbegović (Foto: Jutjub)

Navedene opasne izjave ne samo da izazivaju uznemirenost, podižu tenzije i podrivaju mir i stabilnost u BiH i regionu, već izazivaju opravdanu sumnju da postoji tajni plan o naoružavanju Bošnjaka i pripremama za rat.

Apsolutno je jasno da se najveća bošnjačka stranka nije odrekla ratnog programa Alije Izetbegovića a to je stvaranje unitarne i islamističke BiH. Bakir Izetbegović planski i smišljeno širi mržnju kod bošnjačkog naroda prema Srbiji, Republici Srpskoj i srpskom narodu s ciljem da se opravdaju lažni mitovi o srpskoj agresiji, genocidu u Srebrenici i opsadi Sarajeva i da u konačnici Republika Srpska ukine.

Linta ističe da Srbija treba da vodi aktivnu borbu za istinu o karakteru rata u BiH, stradanju srpskog naroda, kao i za istinu o Srebrenici i Sarajevu. Srbija je čvrsto opredeljena za mir i stabilnost i za očuvanje Dejtonskog sporazuma što podrazumeva poštovanje teritorijalnog integriteta BiH ali i opstanak i sveobuhvatni razvoj Republike Srpske.

Za bošnjački narod bi bilo mnogo bolje da se odrekne Bakira Izetbegovića i njegove ratnohuškačke politike i da prihvati pruženu ruku saradnje od strane Srbije na principima međusobnog poštovanja, uzajamnog uvažanja, procesuiranja svih ratnih zločina i jednakog odnosa prema svim žrtvama, ističe Linta.

Šta će biti sa suđenjem hrvatskim vojnicima za zločin u '’Oluji'’, saznajte OVDE.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA