Najnovije

EKSKLUZIVAN SNIMAK: Prikazano detaljno kretanje Natalije osumnjičene za ubistvo Darje Dugine (VIDEO)

Federalna služba bezbednosti objavila je snimak ukrajinke Natalije Vovk (Šaban), osumnjičene za ubistvo Darje Dugine, prenosi RIA Novosti.

Foto: fsb.ru

Na snimku se vidi njen ulazak u Rusiju, kao i trenutak kada ulazi u zgradu u Moskvi u kojoj je živela Dugina, a u kojoj je Natalija iznajmila stan.

Zanimljiva je činjenica da na snimku na kome ona otvara haubu automobila ima plavu kosu, dok je na snimku ulaska u zgradu, ona ofarbana u braon boju.

Federalna služba bezbednosti Rusije ranije danas je saopštila da iza ubistva ruske novinarke Darje Dugine stoje ukrajinske specijalne službe, počinilac je državljanka Ukrajine Natalija Vovk, koja je sa ćerkom doputovala u Rusiju 23. jula.

- Utvrđeno je da su zločin pripremile i počinile ukrajinske specijalne službe. Počinilac je državljanka Ukrajine Natalija Vovk, rođena 1979. godine, koja je u Rusiju stigla 23. jula 2022. godine zajedno sa ćerkom Sofijom Šaban, rođenom 2010. godine. U cilju organizovanja ubistva Darje Dugine i dobijanja informacija o njenom načinu života, iznajmila je stan u Moskvi u kući u kojoj je preminula živela - navodi se u izveštaju.

Nakon izvršenja zločina „Vovk, zajedno sa ćerkom, otišla je preko Pskovske oblasti u Estoniju“.

Ističe se da su kriminalci za praćenje novinarke koristili "mini kuper", pri ulasku u Rusiju koristili su registarske tablice DPR - E982KSH DPR, u Moskvi - kazahstanske tablice - 172AJD02, a pri izlasku - ukrajinske.

U subotu uveče, u pokretu je izgoreo automobil kojim je, prema podacima istražnih organa, upravljala novinarka i politikolog Darja Dugina. Ona je preminula na licu mesta. Prema preliminarnoj verziji, eksplodirala je eksplozivna naprava postavljena u automobilu.

U ukrajinskom raketnom napadu na most Antonovski kod Hersona dva civila su poginula, a 16 je povređeno, rekao je za RIA Novosti Kiril Stremousov, zamenik načelnika vojno-civilne administracije Hersonske oblasti. Više o ovom granatiranju saznajte OVDE.

Izvor: Novosti onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA