Najnovije

OGLASIO SE ALEKSANDAR DUGIN PRVI PUT NAKON UBISTVA ĆERKE: ”Naša srca žude za više od osvete - za Pobedom”

Uticajni ruski filozof Aleksandar Dugin nazvao je ubistvo ćerke Darje "terorističkim napadom koji je izvršio nacistički ukrajinski režim".

Foto: RIA

Aleksandar Dugin, koji se danas prvi put oglasio nakon smrti svoje ćerke, rekao je da su je neprijatelji Rusije podlo, tajno ubili, a da Darja nikada nije pozivala na nasilje i rat.

"Kao što svi znate, kao rezultat terorističkog napada koji je izvršio nacistički ukrajinski režim, moja ćerka Darja Dugina je brutalno ubijena eksplozijom pred mojim očima. Bila je lepa pravoslavna devojka, patriota, vojni dopisnik, stručnjak za centralne kanale i filozof. NJeni govori i izveštavanje su uvek bili duboki, utemeljeni i uzdržani. Nikada nije pozivala na nasilje i rat. Bila je zvezda u usponu, na početku svog puta. Neprijatelji Rusije su je podlo, kradomice ubili", navodi se u Duginovoj poruci na Telegramu.

Dugin je istakao da ni ovakvi - nepodnošljivi udarci ne mogu da slome volju ruskog naroda:

”Ali nas, naš narod, ne mogu slomiti ni tako nepodnošljivi udarci. Hteli su krvavim terorom da slome našu volju protiv najboljih i najranjivijih među nama. Ali im to neće uspeti. Naša srca žude za više od osvete ili odmazde. To je previše sitno, nije rusko. Nama je potrebna samo naša Pobeda. Moja ćerka je položila svoj devojački život na taj oltar. Zato pobedi, molim te!  Hteli smo da je vaspitamo da bude pametna i heroj.  Neka i sada nadahne sinove naše Otadžbine na podvig.”

Politikolog i novinarka Darja Dugina, poginula je u subotu uveče u Moskovskoj oblasti, kada je aktivirana eksplozivna naprava koja je podmetnuta u njeno vozilo.

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) ranije danas je saopštila da je rasvetlila ubistvo Dugine, uz tvrdnju da ga je počinila državljanka Ukrajine Natalija Vovk, koja je u Rusiju doputovala 23. jula 2022. godine zajedno sa ćerkom.

detaljno kretanje Natalije osumnjičene za ubistvo Darje Dugine možete pogledati OVDE.

Izvor: Tanjug/Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA