Najnovije

MEDVEDEV: Bezbednosne garancije Ukrajini može da pruži samo sporazum sa Rusijom

Bezbednosne garancije Ukrajini mogao je da pruži samo sporazum sa Rusijom, ali su ukrajinske vlasti odbile tu mogućnost, ocenio je danas zamenik predsednika Saveta za bezbednost Rusije Dmitrij Medvedev.

Dmitrij Medvedev (Foto: Jutjub)

Samo sporazum sa Rusijom mogao je da pruži garancije bezbednosti. Ali ukrajinska vlast, stimulisana zapadnim novcem i raketama, to je odbacila, napisao je Medevedev na Telegramu.

On smatra da Kijev shvata da za njega nema i ne može biti bezbednosnih garancija, čak ni od SAD, i ocenjuje da su SAD, kako je naveo, "okoreli egoisti i rade samo za sebe", prenosi RIA Novosti. Medvedev ocenjuje da Kijevu bezbednosne garancije ne mogu dati ni susedi.

Ukrajinu niko neće primiti u NATO, iako u Alijansi ima rusofoba, ali nema samoubica, dodao je Medvedev. Prethodno je šef kabineta ukrajinskog predsednika Andrij Jermak izjavio da bi prvi dokument o međunarodnim bezbednosnim garancijama za Ukrajinu mogao da se pojavi 29. ili 30. avgusta.

Jermak je, posle sastanka sa savetnicima predsednika Estonije, Letonije, Litvanije, Poljske, Rumunije i Mađarske, rekao da je rad na tom dokumentu u toku, preneo je Unian.

O lovu na Ruse u Harkovskoj oblasti pročitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA