Najnovije

MEKGREGOR: Zapad laže o „skoroj pobedi Ukrajine“ – i CIA zna da će Kijev izgubiti

Izveštaje o „skoroj pobedi Ukrajine“ plasiraju tajne službe koje znaju da ukrajinska vojska neće moći da krene u kontraofanzivu – ocenio je bivši savetnik američkog ministra odbrane pukovnik Daglas Mekgregor.

CIA. (Foto: Printskrin)

„Sve što se u medijima piše o pobedi Ukrajine je iluzija koja u stvarnosti ne postoji. I CIA zna da će Ukrajina izgubiti. Kijev neće moći da krene u kontraofanzivu zbog tome je već žrtvovao svoje najbolje jedinice“.

Mekgregor podseća da će ukrajinskoj strani uskoro ponestati raketa za američke višecevne raketne bacače HIMARS, dok su evropske zemlje počele da smanjuju vojnu pomoć Ukrajini još u julu.

„Svi oni u Sjedinjenim Državama, koji su zapravo uništili Ukrajinu, sada očajnički pokušavaju da spasu stvari, a po njihovom mišljenju, to se može uraditi samo laganjem o stvarnoj situaciji u zemlji i povećavanjem pomoći Vašingtona i njegovih partnera“, objasnio je Mekgregor dezinformacije američkih obaveštajnih agencija.

Američki list Politico objavio je, pozivajući se na podatke Instituta za svetsku ekonomiju iz Kila, da šest velikih evropskih zemalja u julu nije dalo nikakva bilateralna vojna obećanja Ukrajini.

Od kraja aprila je vojna pomoć Kijevu značajno smanjena.

Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA