Najnovije

MILION RUBALJA ZA HAPŠENJE KOMANDANATA ''AZOVA'': Ruska policija nudi nagradu

Ministarstvo unutrašnjih poslova Rusije obećava nagradu za pomoć u hapšenju komandanata ukrajinskog ekstremističkog bataljona Azov, optuženih za mučenje i ubistvo ruskih vojnika.

Azov (Ilustracija: Ruskaja Vesna)

„Rukovodstvo Ministarstva unutrašnjih poslova Ruske Federacije odlučilo je da objavi nagradu za pomoć u hapšenju komandanata ukrajinskog ekstremističkog bataljona Konstantina Nemičeva i Sergeja Velička, optuženih za krivično delo iz člana 317. Krivičnog zakona Rusije (napad na službeno lice). U toku preliminarne istrage utvrđeno je da su ove osobe mučile ruske vojnike i ubijale ih sa posebnom svirepošću“, saopštio je pres centar novinarima u sredu.

Za pomoć u privođenju nekog od komandanata raspisana je nagrada u iznosu od milion rubalja (oko 14.000 evra), ističe Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Ono je podsetilo da su optuženi u krivičnom postupku stavljeni na međunarodnu poternicu, a u odsustvu je određena mera zadržavanja.

„Trenutno su Konstantin Nemičev, rođen 10. januara 1996. godine, i Sergej Veličko, rođen 3. januara 1994. godine, stavljeni na federalnu listu – Deset posebno opasnih kriminalaca za kojima se traga“, dodaje se u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

O suđenju pripadnicima '’Azova'’ pročitajte OVDE.

Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA