Najnovije

"ONA JE DR ZLO" Zaharova uputila teške reči za "koleginicu"

Portparol ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova imala je teške reči za "koleginicu" iz Velike Britanije.

Marija Zaharova. (Foto: ria.ru)

Naime, ona je uporedila ministarku spoljnih poslova Velike Britanije Liz Tras sa "doktorom Zlom" iz poznatog filma "Ostin Pauers". Reakcija Zaharove usledila je pošto je Tras kazala da je Rusija spremna da upotrebi nuklearno oružje.

"Ovo je savršeni početak za novi serija 'Ostina Pauersa'. Sada će ulogu misterioznog čoveka sveta da tumači žena", navela je Zaharova, a prenosi "Raša tudej".

Podsećanja radi, Tras je nedavno izjavila da je Rusija odgovorno za smrt Pola Urija, britanskog državljanina koji je nastradao u Ukrajini boreći se navodno na strani zvaničnog Kijeva.

"Satana 2" raketa

Takođe, neke javne ličnosti u Rusiji imale su u najmanju ruku neblagonaklone izjave o Velikoj Britaniji. Tako je ruski novinar Vladimir Solovjov, reagujući na izjavu britanskog ministra odbrane Bena Volasa da je usporen napred ruskih snaga tokom rata u Ukrajini, pozvao predsednika Vladimira Putina da napadne tu zemlji, a da u tom ataku upotrebi interkontinentalnu balističku raketu "Sarmat-2", poznatu po nadimku "Satana".

"Britanski ministar odbrane Ben Volas je proglasio vojne baze na Krimu kao legitiman cilj. Pa, hajde da budemo dosledni. U stvarnosti svaki cilj koji se nalazi na ruskoj teritoriji je za Britance verovatno legitiman. On je režimu u Kijevu obećao dva puta više oružja", rekao je Solovjev.

"Velika Britanija je zemlja prave veličine za Sarmat (Satanu 2)", dodao je on.

Zatim je istakao da je dovoljan jedan Sarmat, a ne šest sistema tipa HIMARS.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA