Najnovije

DODIK NEMCIMA: Nećete nas pobiti u ovom veku

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da Nemačka nema pravo da se meša u unutrašnje uređenje BiH i istakao da Nemačka zagovara da BiH bude organizovana kao građanska zemlja, što je antiustavno i značilo bi da nema ni eniteta, ni konstitutivnih naroda.

Milorad Dodik (Foto: RIA Novosti)

- To je antiustavno i niko od tih velikih demokrata i zagovornika pravne države nije rekao da se Nemačka meša u unutrašnje uređenje BiH. Ima ustavna procedura kako to treba da bude, a Nemačka kaže da to treba da se uredi na potpuno drugi način - rekao je Dodik novinarima u Istočnom Sarajevu i dodao da u tom slučaju BiH neće ni biti.

On je naveo da novom nemačkom ambasadoru nije dao saglasnost jer smatra da dolazi sa zlim namerama i da realizuje rigidnu nemačku politiku, što je neprihvatljivo.

- Nisam glup da ne razumem da novi ambasador dolazi da realizuje njihove politike, a njihova politika je rezolucija Bundestaga. Pa zato su poslali Kristijana Šmita da to koriguje i dva člana Ustavnog suda BiH, koji radi na tome da zagorča život Republici Srpskoj. Poslali su i vojnike - rekao je Dodik.

On je podsetio i na depozit BiH koji se nalazi u nemačkoj Dojče banci.

- Nemačka u Dojče banci koristi naše depozite. Drže nam pare, govore nam kako treba da koristimo naše pare. Šalju nam tipa koji besni. Pokazuje nam kakvi su Nemci kada su besni - rekao je Dodik.

On je ocenio da Nemačka vodi politiku satanizacije Srba.

- Da li mi sada slavodobitno, kao muslimani, treba da sačekamo novog ambasadora? Mi nismo to - poručio je Dodik i konstatovao da stanje okupacije nije dobro.

On je istakao da nema nameru da se bavi pitanjima Nemačke.

- Nisam ja otišao da vodim političke ratove po Nemačkoj, nego oni dolaze ovde - kaže Dodik.

On je naveo i da je vidljiva aspiracija aktuelne vlasti u Nemačkoj za dominacijom.

- Dok je bila Angela Merkel to je bilo korektno. Mi ne želimo da budemo porobljeni. Oni su nas pobili u prošlom veku. E, nećete nas sada na ovaj način pobiti - rekao je Dodik. 

O dešavanjima na KiM pročitajte OVDE.

Izvor: RTRS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA