Najnovije

OBJAVLJEN SNIMAK: FSB uhapsio ukrajinskog špijuna u Kursku! (VIDEO)

FSB je u Kursku priveo državljanina Ukrajine koji je u regionu vršio špijunažu u korist ukrajinske vojne obaveštajne službe.

Foto: RIA

„Nezakonita aktivnost stanovnika Kurska, državljanina Ukrajine, koji je agent Glavne uprave za obaveštajne poslove Ministarstva odbrane Ukrajine, osumnjičen za umešanost u prikupljanje i prenos informacija o objektima Ministarstva odbrane po nalogu stranih obaveštajnih službi da ih upotrebi protiv bezbednosti Ruske Federacije, zaustavljen je“, saopštio je Centar za odnose sa javnošću FSB Rusije.

U mestu boravka uhapšenog zaplenjena je specijalna oprema koju mu je predala ukrajinska specijalna služba, u personalnom računaru pronađena je specijalna literatura o obuci snajpera, preživljavanju, gerilskom ratu, izviđačko-diverzantskim aktivnostima i radu specijalnih službi i mobilni telefon.

Pokrenut je krivični postupak iz čl. 276 Krivičnog zakonika Ruske Federacije („Špijunaža“), prema njemu, pritvoreniku preti kazna do 20 godina zatvora.

Operativno-istražne radnje i istražne radnje su u toku.

Strani plaćenici su se veoma razočarali u ukrajinsku komandu zbog zloupotrebe vlasti i neprofesionalizma, piše nemački časopis Špigl. Više detalja saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA