Najnovije

LAZANSKI PRE OSAM GODINA PREDVIDEO RAT U UKRAJINI! Obistinile se mračne prognoze pokojnog ambasadora (VIDEO)

U jeku sukoba između Rusije i Ukrajine pojavio se video iz 2014. godine u kom je bivši ambasador Srbije u Rusiji, Miroslav Lazanski, doslovno predvideo trenutne događaje. 

Miroslav Lazanski. (Foto: Jutjub)

Te godine gostovao je u emisiji "Teška reč" i tom prilikom objasnio kako je Krim završena priča i da će Evropa, ukoliko ne dođe do sporazuma između Zapada i Rusije, ući u rat. 

- O Krimu više ne vredi ni razgovarati. Ukrajina ako uđe u NATO, Krim u tim granicama u NATO ući neće. Treba gledati film "13 dana i kubanska kriza". Kako Amerikanci nisu hteli da dozvole da ruske rakete koje pet minuta lete do Vašingtona budu na Kubi, tako Rusija ne sme danas da dozvoli da američke rakete budu u Ukrajini i lete četiri minuta do Moskve - pojasnio je Lazanski dobro poznatu situaciju na Krimu i potencijalne posledice ulaska Ukrajine u NATO pakt. 

Na pitanje šta će se desiti ako ne dođe do strateškog kompromisa u budućnosti, pokojni ambasador je jasno izjavio da će uslediti rat u Evropi. 

- Po mom mišljenju, ako ne dođe do strateškog kompromisa između Zapada i Rusije, između NATO-a i Rusije, između Amerike i Rusije, Evropa će ući u rat - rekao je Miroslav Lazanski. 

Podsetimo, danas se navršava godinu dana od smrti Miroslava Lazanskog. 

Preminuo je u 71. godini od srčanog udara u svom domu u Beogradu, na godišnjicu zločinačke akcije "Oluja".

Lazanski je rođen u Karlovcu 18. septembra 1950. godine.

NJegov otac je bio oficir Kraljevine Jugoslavije. Kao potporučnik zarobljen je u Grčkoj. Četiri godine je bio u logoru u Nemačkoj. Posle rata, bio je oficir u JNA.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA