Najnovije

NAPAD NA LAVOVSKU OBLAST: Uništeno poljsko oružje

Ruski PVO sistemi oborili su proteklog dana pet ukrajinskih bespilotnih letelica u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR) i Harkovskoj oblasti i presreli dve balističke rakete Točka-U u Hersonskoj oblasti, saopštio je danas portparol ruskog Ministarstva odbrane, general-potpukovnik Igor Konašenkov.

Eksplozija (Ilustracija: Pixabay)

Konašenkov je kazao da su ruske trupe izvršile udar preciznim projektilima na skladište naoružanja koje je isporučila Poljska i municiju u Lvovskoj oblasti.

"Visokoprecizne rakete velikog dometa sa vazdušnim lansiranjem uništile su skladište u oblasti naselja Radehov u Lvovskoj oblasti, u kojem je bilo oružje i municija strane proizvodnje, isporučena kijevskom režimu iz Poljske", naveo je portparol, prenosi TASS.

Vazdušno-kosmičke snage Rusije eliminisale su "preko 50 militanata" tako što su udarile na mesto razmeštanja ukrajinske vojske u Nikolajevki u DNR, saopštio je on.

"Preciznim udarom Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije na mesto privremenog razmeštanja 81. vazdušno-mobilne brigade ukrajinske vojske u Nikolajevki u Donjeckoj Narodnoj Republici zbrisano je preko 50 nacionalista i šest motornih vozila", izjavio je Konašenkov, prenosi TASS.

O sukobu dve artiljerijske škole u Ukrajini pročitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA