Najnovije

POKRENUT POSTUPAK RUŠENJA ABAZOVIĆA: Uzalud, nemaju dovoljno glasova

Poslanički klubovi DPS, SDP, LP, SD i DUA predali su danas Skupštini Crne Gore inicijativu za izglasavanje nepoverenja Vladi bog "državno neodgovornog ponašanja premijera Dritana Abazovića" koji je ranije danas potpisao Temelji ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom. Inicijativu je potpisalo 36 poslanika.

Dritan Abazović (Foto: Jutjub)

Kako se navodi u zajedničkom saopštenju klubova, razlog za podnošenje predloga su izostali rezultati Vlade na planu realizacije onih prioriteta koji su utvrđeni prilikom njenog izbora, "a tiču se reformi pravosudnog sistema, jačanja sistema vladavine prava, intenziviranja procesa evropskih integracija, konsolidacije ekonomske politike u zemlji i reorganizacije sistema zdravstvene zaštite u uslovima pandemije koronavirusa koja traje".

"Dalje, ignorantskim postupanjem predsednika Vlade Dritana Abazovića prema stavovima najznačajnijih naučnih ustanova u zemlji, uključujući Crnogorsku akademiju nauka i umetnosti, kao i istaknutih stručnjaka i organizacija civilnog društva, te stavljanjem odnosa sa SPC u prvi plan, pri čemu je vlastitim neodgovornim postupanjem doveo do podizanja tenzija u društvu i do nenadoknadivog gubitka vremena potrebnog za kvalitetno ispunjavanje obaveza iz evropske agende, ova Vlada je izgubila legitimitet", navedeno je u podnesku upućenom parlamentu.

Dodaje se kako je zaključeno da je "zbog svega navedenog, a u nameri da se zaštite vitalni državni interesi Crne Gore i sačuva šansa da zemlja krene putem evropske integracije, podnošenje inicijative za izglasavanje nepoverenja 43. Vladi Crne Gore bilo neophodno"

URA poručila: Nema većine za nepoverenje vladi

Građanski pokret URA premijera Dritana Abazovića saopštio je danas da ne zabrinjavaju najave partija da će pokrenuti proces izglasavanja nepoverenja, jer, kako ističu, za to neće imati većinu.

"Za izglasavanje nepoverenja vladi neće imati većinu jer verujemo da će Skupština Crne Gore i partije u njoj znati da se na pravi način odrede prema odgovornoj i racionalnoj državnoj politici nasuprot netrpeljivosti, neosnovanim tenzijama, problemima i ekstremizmu", saopšteno je iz ovog pokreta na Tviteru.

Iz Ure su pozdravili potpisivanje Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom i, kako su naveli, "rešavanje ovog decenijskog pitanja kojem je neosnovano pridati ogroman značaj".

O potpisivanju Temeljnog ugovora pročitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA