Najnovije

DVERI: Tražićemo ratnu odštetu, Vučić da podnese izveštaj o KiM

Srpski pokret Dveri pozdravlja odluku predsednika Narodne skupštine Vladimira Orlića da se 13. septembra održi posebna sednica na temu KiM, rekao je danas narodni poslanik Boško Obradović i poručio da predsednik Srbije Aleksandar Vučić treba da podnese narodnim poslanicima svoj izveštaj za tu skupštinsku sednicu.

BošloObradović (Foto: Jutjub)

Obradović je ocenio kao problematično to što je predsednik Parlamenta najavio da će za ovu sednicu narodni poslanici dobiti izveštaj Kancelarije za KiM, ali nije pomenuo da li će svoj izveštaj podneti predsednik republike, saopštili su iz Dveri.

"Smatram da glavni izveštaj o kome će se raspravljati na ovom skupštinskom zasedanju mora da bude pisani izveštaj koji će narodnim poslanicima na vreme podneti upravo predsednik Republike, koji već punih 10 godina pregovara o statusu Kosova i Metohije", rekao je Obradović.

On smatra da bi ubuduće svi državni organi morali da se kreću u okviru pregovaračke platforme koja bi bila doneta u Narodnoj skupštini, dok bi svi budući dogovori i sporazumi morali prvo da prođu verifikaciju u parlamentu.

Dveri će tražiti ratnu odštetu

Predsednik poslaničkog kluba Srpski pokret Dveri - Patriotski blok Boško Obradović najavio je danas da će taj poslanički klub inicirati u Skupštini Srbije raspravu o NATO zločinima i ratnoj odšteti.

Obradović je na konferenciji za novinare Pokreta srpske sabornosti istakao da "mi sa ove strane Drine često zaboravljamo" da je prvo NATO bombardovanje srpskog naroda bilo 30. avgusta 1995. godine kada je bombardovana Republika Srpska (RS).

On je rekao da je RS "naša najveća istorijska pobeda i rezultat srpskog naroda u poslednjih 100 godina.

Istakao je da je RS "svetinja srpskog naroda" i dodao da je veoma važno da "kada se sećamo NATO genocida nad srpskim narodom" u to sećanje neizostavno uvrstimo i 1995. godine.

Obradović je naveo da je reforma obrazovanja u srpskoj prosveti "katastrofalno izvedena", istakavši da pre svega misli na Bolonjsku reformu.

On je istakao da Dveri smatraju da je Bolonjska reforma ozbiljno unazadila prosvetu u Srbiji i da će ta politička partija pokrenuti preispitivanje te reforme i zatražiti njeno ukidanje.

O opasnosti koja preti Srbiji pročitajte OVDE.

Izvor: Tanjug/FoNet

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA