Najnovije

BAJDEN PROTIV AMERIČKOG NARODA "Trebaće vam F-15 ako hoćete da se branite od države"

Predsednik SAD se zalaže da se zabrani upravo ono oružje za koje kaže da bi bilo beskorisno protiv savezne vlade, prenosi "RT".

DŽo Bajden. (Foto: ria.ru)

U govoru o kontroli oružja, predsednik DŽo Bajden je izazvao „hrabre desničarske Amerikance“, rekavši im da će im, ako žele da se brane od vlade, „trebati (borbeni avioni) F-15“.

Bajdena su napali opozicionari, koji su tvrdili da su talibani savršeno dobro prošli protiv SAD bez takvog oružja.

Obraćajući se pristalicama u Pensilvaniji, Bajden je obećao da će zabraniti „jurišno oružje“, loše definisan termin za koji demokrate u Kongresu tvrde da obuhvataa većinu poluautomatskih pušaka i pištolja koji se prodaju u SAD.

Obraćajući se kritičarima povodom njegove predložene zabrane, Bajden je ismejao argument da njihovo vatreno oružje služi kao poslednja linija odbrane od prekoračenja ovlašćenja vlade.

„A za one hrabre, desničarske Amerikance koji kažu da je sve u održavanju Amerike… nezavisnom i bezbednom: ako želite da se borite protiv države, potreban vam je F-15“, izjavio je Bajden. "Treba ti nešto malo više od pištolja."

Republikanci su odgovorili žestokom kritikom.

„Činjenica da se DŽo Bajden ležerno šali o upotrebi smrtonosne sile nad građanima Sjedinjenih Država je najjači argument da se suprotstavi svakoj kontroli oružja“, napisao je advokat Metju Kolken na Tviteru.

"Dakle, 'Bezbednija Amerika' znači, ... proverava beleške: Vlada koja svojim građanima preti sa F-15", rekla je novinarka Margot Klivlend.

Drugi su istakli da su, uprkos ogromnoj prednosti američke vojske u vatrenoj moći i desetinama milijardi dolara koje je potrošila na opremanje avganistanske vojske, talibani uspeli da preuzmu kontrolu nad Avganistanom prošle godine uz nešto više od lakog oružja i eksploziva.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA