Najnovije

RUSIJA OKUPILA VELIKU VOJNU KOALICIJU: Stiglo 50.000 stranih vojnika (VIDEO)

Svečano otvaranje strateške komandno-štabne vežbe „Vostok-2022“ održano je na poligonu Sergejevski u Primorskom kraju, saopštilo je novinarima Ministarstvo odbrane Rusije.

Ruska vojska (Foto: Ministarstvo odbrane Rusije)

„U svečanoj atmosferi, tokom opšteg formiranja vojnih kontingenata koji učestvuju u manevrima, podignuta je zastava vežbe Vostok-2022“, saopštilo je ministarstvo.

Junus-Bek Jevkurov, zamenik ministra odbrane Rusije, najavio je otvaranje vežbi u prisustvu komandanata vojnih kontingenata stranih država.

„Vežbe u okviru koalicije država pomažu u razvijanju zajedničkog razumevanja organizacije obuke trupa, njihovog komandovanja i interakcije na operativnom i taktičkom nivou, jačanju prijateljstva i drugarstva između naših vojnika“, rekao je on.

Pozdravnu reč održali su i predstavnici Azerbejdžana, Alžira, Jermenije, Belorusije, Indije, Kazahstana, Kirgistana, Kine, Laosa, Mongolije, Nikaragve, Sirije i Tadžikistana. Potom su vojna lica iz kontingenata država učesnica vežbi prodefilovala u svečanom maršu.

Manevri će biti održani na devet poligona od 1. do 7. septembra pod rukovodstvom načelnika ruskog Generalštaba u Istočnom vojnom okrugu i biće završna faza obuke oružanih snaga u ovoj godini.

Ukupno će u vežbama učestvovati više oko 50.000 vojnika, preko 5.000 komada naoružanja i vojne opreme, uključujući 140 aviona, 60 ratnih brodova, čamaca i pomoćnih plovila.

O stanju na frontu u Ukrajini pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA