Najnovije

AMERIKA UHVAĆENA U TEŠKOM ZLOČINU: Novi jezivi detalji iz laboratorija u Ukrajini

Ministarstvo odbrane Rusije nastavlja da analizira vojno-biološke aktivnosti Sjedinjenih Država i njihovih saveznika u Ukrajini i drugim regionima sveta, uzimajući u obzir nove informacije dobijene na teritorijama Ukrajine koje su sada pod kontrolom ruske vojske.

Biološko-hemijski rat (Ilustracija: Russkaя Vesna)

Načelnik snaga radiološku, hemijsku i biološku zaštitu (RHBZ) ruske vojske general-potpukovnik Igor Kirilov je na današnjem brifingu govorio o radu na proučavanju bioloških uzoraka ukrajinskih vojnika koji su dobrovoljno položili oružje.

Kao što je ranije navedeno, u njihovoj krvi su pronađene visoke koncentracije antibiotika, kao i imunološki markeri koji ukazuju na kontakt sa uzročnicima groznice sa bubrežnim sindromom i groznice Zapadnog Nila, koje je proučavao Pentagon u okviru ukrajinskih projekata U-P-4 i U-P-8.

Posebnu pažnju treba obratiti na činjenice o pronalasku opojnih droga, uključujući opioidne lekove, kao što su metadon, kodepsin, kodeterp, kao i supstance efedrina, t-fedrin i trifedrin, na pozicijama koje je ostavila ukrajinska vojska.

Sintetički lek metadon se koristi u lečenju zavisnosti od lekova kao sredstvo supstitucione terapije.

Ruska vojska podseća da su u Nemačkoj tokom Drugog svetskog rata, posebno u periodu od 1943. do 1945. godine, vojnim licima davane tablete pervitina, derivata amfetamina, kako bi se psihoemocionalno opterećenje smanjilo, a to se pre svega odnosilo na SS trupe.

Ovaj preparat je takođe masovno koristila američka vojska tokom Korejskog i Vijetnamskog rata.

Neželjeni efekat ovakvih lekova koji izazivaju zavisnost od droga je, pre svega, prekomerna agresivnost, što objašnjava ispoljavanje izuzetne okrutnosti prema civilnom stanovništvu od strane pojedinih ukrajinskih vojnika, kao i granatiranje gradova Donbasa.

Uzimajući u obzir dostupne informacije o upotrebi moćnih stimulansa od strane pripadnika Oružanih snaga Ukrajine, ulazni uzorci se proučavaju na prisustvo ove klase jedinjenja. NJihovi tragovi se dugo čuvaju u ljudskim organima i tkivima, na primer, u kosi - do šest meseci.

Rezultati analiza biće prosleđeni Istražnom komitetu i korišćeni kao dokazi u istrazi ratnih zločina koje je počinio režim u Kijevu.

Pre nekoliko nedelja, tokom specijalne vojne operacije, u naselju Rubežnoje u LNR, u laboratoriji medicinskog centra „Farmbiotest“, koja se nalazi na adresi: ul. Počajevska, kuća 9, pronađeni su dokumenti koji potvrđuju da su u Ukrajini već nekoliko godina vršena istraživanja u interesu takozvane „Velike farme“.

Sprovedena su klinička ispitivanja neregistrovanih lekova sa potencijalno ozbiljnim neželjenim efektima na lokalnim stanovnicima.

Stručnjaci Ministarstva odbrane Ruske Federacije pregledali su prostorije pomenutog centra, koji je zadužen za klinička ispitivanja lekova na dobrovoljcima. Pronašli su dokaze da zapadni kupci redovno posećuju Farmbiotest i da su primljeni u sve faze procesa istraživanja. Radi pogodnosti njihovog rada, natpisi na opremi, nazivi ormara i radna dokumentacija su duplirani na engleskom jeziku.

Da bi se izbegli rizici po ugled i pravni troškovi u slučaju neuspešnih ispitivanja novih lekova, američke i evropske kompanije su sprovele klinička ispitivanja na građanima Ukrajine.

Zarada dobrovoljaca je bila minimalna, a smrti su se lako mogle prikriti.

Istovremeno, nije bilo ni ozbiljnih inspekcija i nadzora lokalnih vlasti.

Ovo se uklapa u koncept Zapada povlačenja najkontroverznijih studija sa stanovišta međunarodnog prava van nacionalne teritorije. U Ukrajini su u te svrhe korišćena vojna lica, građani sa niskim primanjima, kao i jedna od najugroženijih kategorija građana, pacijenti psihijatrijskih bolnica.

Nastavlja se analiza dokumenata pronađenih u laboratoriji u naselju Rubežnoje.

Ministarstvo je već obavestilo da je više od 16.000 bioloških uzoraka, uključujući uzorke krvi i seruma, izvezeno iz Ukrajine u SAD i evropske zemlje.

U pozadini uveravanja američke administracije o korišćenju dobijenih genetskih informacija ukrajinskih građana "isključivo u miroljubive svrhe", Kirilov citira izjavu DŽejsona Kroua, člana Komiteta za obaveštajne poslove Predstavničkog doma SAD. , na Severnoameričkoj bezbednosnoj konferenciji održanoj u julu.

Krou je upozorio Amerikance na opasnost davanja svog DNK na testiranje privatnim kompanijama: „Postoji mogućnost da rezultati testa budu prodati trećim licima... a dobijene informacije mogu se koristiti za razvoj biološkog oružja usmerene na određene grupe... ili pojedince“.

S obzirom na interesovanje američke administracije za proučavanje „uskociljanih“ bioloških agenasa, ovakve izjave nas primoravaju da iznova pogledamo uzroke pandemije nove infekcije korona virusom i ulogu američkih vojnih biologa u nastanku i širenju patogena KOVID-19.

U maju 2022, DŽefri Saks, vodeći stručnjak u uglednom medicinskom časopisu The Lancet, profesor na Univerzitetu Kolumbija, koji je vodeća naučna institucija o globalnoj biobezbednosti, izjavio je na konferenciji u Španiji da je „korona virus stvoren veštački i sa velikom verovatnoćom koristeći američka dostignuća u oblasti biotehnologije”.

Prema ruskim stručnjacima, o tome svedoči varijabilnost genovarijanti, koja je nekarakteristična za većinu koronavirusa, što uzrokuje različite vrhove njihove incidencije, značajne razlike u mortalitetu i zaraznosti, neujednačenu geografsku distribuciju, kao i nepredvidivost epidemijskog procesa.

Stvara se utisak da je uprkos stalnim naporima da se oboleli lokalizuju i izoluju, pandemija veštački podstaknuta „ubacivanjem“ novih varijanti virusa u određeni region.

Razmatra se mogućnost da je Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) umešana u pojavu novog korona virusa.

Agencija je od 2009. godine finansirala program Predict, koji je proučavao nove tipove koronavirusa i uhvatio slepe miševe koji nose ove viruse. Jedan od izvođača projekta bila je kompanija Metabiota, poznata po vojno-biološkim aktivnostima u Ukrajini.

Karakteristično je da je 2019. godine, do pojave prvih slučajeva KOVID-19, na bazi Američkog instituta, Hopkins je izveo vežbuEvent-201, tokom koje su uvežbavali akcije u uslovima epidemije do sada nepoznatog korona virusa, koji se, prema legendi vežbe, sa slepih miševa prenosio na ljude preko trećeg nosioca - svinja. Tako se širio virus španskog gripa koji je odneo desetine miliona ljudskih života.

Implementacija scenarija razvoja KOVID-19 i hitno ukidanje USAID-ovog programa Predict 2019. godine sugerišu namernu prirodu pandemije i učešće SAD u njenom nastanku.

Tokomruske specijalne vojne operacije zaplenjena su dokumenta koja ukazuju da od 2019. godineUSAID i njegov glavni izvođač, Lavirint Ukrajina, učestvuju u američkom vojno-biološkom programu.

Ministarstvo skreće pažnju na pismo načelnika Sanitarno-epidemiološkog odeljenja Oružanih snaga Ukrajine direktoru kompanije „Lavirint Ukrajina” Karen Sejlors. U njemu komanda oružanih snaga Ukrajine izjavljuje spremnost da sarađuje sa USAID-om po pitanjima davanja vakcina vojnicima, kao i prikupljanja, obrade i prenošenja informacija od interesa za američku stranu.

Izbor Američke agencije za međunarodni razvoj za koordinatora rada mogao je biti uzrokovan sve većom zabrinutošću Rusije za aktivnosti ukrajinskih bioloških laboratorija, pokušajem da se „izvuče udarac” američkog ministarstva odbrane i izbegne optužbe za razvoj biološkog oružja.

Utvrđeno je da je Lavirint Ukrajina divizija američke kompanije Labirinth Global Health, a njeni osnivači su bivši radnici Metabiote, ključnog izvođača Pentagona u oblasti vojno-bioloških aktivnosti.

„Lavirint Ukrajina“ je učestvovao u projektima U-P-9 i -10, tokom kojih je proučavano širenje afričke svinjske kuge na teritoriji Ukrajine i u zemljama istočne Evrope.

Kao deo programa smanjenja bioloških pretnji Ministarstva odbrane SAD, jedna od oblasti istraživanja Labirinth Global Health-a bila je proučavanje korona virusa i virusa majmunskih boginja.

Podsećamo da je Svetska zdravstvena organizacija 23. jula proglasila izbijanje majmunskih boginja za međunarodnu vanrednu situaciju.Do sada je bolest otkrivena u 76 država, broj obolelih je premašio 26.000.

Dakle, postoji jasan trend: patogeni koji padaju u zonu interesovanja Pentagona kasnije postaju pandemija, a korisnici postaju američke farmaceutske kompanije i njihovi pokrovitelji, lideri Demokratske partije SAD.

Ranije je Ministarstvo odbrane citiralo dokumentarne dokaze o upotrebi biološkog oružja od strane Sjedinjenih Država na Kubi. Radilo se o namernom širenju na teritoriji ostrva uzročnika denga groznice, afričke svinjske kuge, bolesti ekonomski značajnih useva.

Još jedan primer iz američkog vojno-biološkog dosijea: kubanska vlada je 1997. godine skrenula pažnju svetskoj zajednici na činjenicu kršenja Konvencije o zabrani biološkog i toksičnog oružja od strane Sjedinjenih Država. Optužba je zasnovana na svedočenju kubanskog pilota koji je zabeležio činjenicu da je karantinski biološki agens, palmin trips, prskan iz američkog aviona, sposoban da ošteti jedan od ključnih poljoprivrednih sektora Kube.

Uprkos činjenici da je bilo moguće pokrenuti vanredni sastanak država članica BTWC po ovom pitanju, istraga ovog incidenta nije sprovedena zbog nepostojanja kontrolnog mehanizma Konvencije, na čijem stvaranju je Ruska Federacija insistira.

Takva nekažnjivost doprinela je daljoj upotrebi vojno-biološkog razvoja od strane Vašingtona u Latinskoj Americi, uključujući i za eliminaciju nepoželjnih političara.

Predsednik Republike Venecuele Nikolas Maduro je 18. jula 2022. godine javno objavio o umešanosti SAD u ubistvo bivšeg šefa države Uga Čavesa.

U skladu sa informacijama kojima raspolaže Venecuela, američke obaveštajne službe od 2002. rade na mogućim načinima eliminisanja venecuelanskog lidera, koji je vodio aktivnu antiameričku politiku. Identifikovani su i suzbijeni brojni pokušaji atentata na zaposlene u ambasadi SAD u Karakasu.

Kršeći zahteve međunarodnog prava, SAD su sprovele aktivnosti na stvaranju lekova koji, kada se unesu u organizam na kratko, izazivaju hronične bolesti i izazivaju razvoj različitih oblika raka.

Prema navodima venecuelanske strane, sličan lek je za trovanje Čavesa koristila Klaudija Dijaz, koja je bila deo predsedničke pratnje.

Uz pomoć američkih obaveštajnih agencija, napustila je Venecuelu i potom odvedena u SAD kako bi izbegla moguće objavljivanje detalja njene saradnje sa američkim obaveštajnim agencijama.

Uzročnu vezu između smrti venecuelanskog lidera i razvoja biološkog oružja potvrđuju podaci sudsko-medicinskog pregleda i svedočenja kubanskih lekara koji su lečili Čavesa od atipičnog toka bolesti i njenoj otpornosti na upotreba lekova.

Zahvaljujući ruskoj specijalnoj vojnoj operaciji, pretnje u vezi sa delovanjem američkih bioloških objekata dospele su u centar pažnje mnogih međunarodnih i vladinih organizacija.

Masovne demonstracije usmerene protiv aktivnosti biolaboratorija koje finansira Pentagon održane su u nizu zemalja širom sveta. Javne organizacije Evroazijske ekonomske unije usvojile su rezoluciju o zatvaranju ovakvih bioloških objekata.

Pod ovim uslovima već dolazi do promene u pristupima vojnog resora SAD u biološkoj oblasti u drugim zemljama. Na primer, države u kojima Amerikanci sprovode istraživanja dvostruke namene pozvane su da potpišu kolektivni apel o saradnji sa SAD isključivo u svrhu: „jačanja globalne zdravstvene bezbednosti i smanjenja uticaja zaraznih bolesti na stanovništvo“. Zanimljiva je reč „globalni“ i dalje u tekstu: „predvođeni Sjedinjenim Američkim Državama“.

Istovremeno, očekuje se da će zemlje koje su pokazale lojalnost američkoj inicijativi dobiti dodatna sredstva u okviru Programa za smanjenje biološke pretnje.

Ministarstvo odbrane Rusije nastaviće da radi na analizi dokumentarnih dokaza o sprovođenju američkog vojno-biološkog programa na teritoriji Ukrajine i obavestiće javnost o postignutim rezultatima, navodi se u saopštenju.

O stanju na frontu u Ukrajini pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA