Najnovije

AMERIKANCI IH KRILI KAO ZMIJA NOGE: Rusi uništili skrovišta opasne grupe za koju se smatralo da više ne postoji! (VIDEO)

Ruski ratni avioni neutralisali su jedinicu Brigade mučenika Al-Karjatajn koju podržavaju SAD u blizini jugoistočne sirijske oblasti Al-Tanf gde koalicija predvođena SAD ima veliki garnizon, saopštilo je  rusko Ministarstvo odbrane.

Sirija. (Foto: Jutjub)

Ministarstvo je u saopštenju navelo da su ratni avioni vršili rutinsku patrolu nad pustinjskim područjem u blizini Al Tanfa kada su locirali jedinicu. Ratni avioni su potom gađali nekoliko pećina u kojima su se krili pripadnici jedinice.

- Ovu terorističku grupu sa sedištem u Al-Tanfu snabdevaju i obučavaju instruktori iz Snaga za specijalne operacije američke vojske... Delujući iz pustinje, militanti Brigade mučenika Al-Karjatajn izvršili su akte sabotaže protiv civilnog stanovništva i infrastrukture u Siriji - navodi se u saopštenju.

Ministarstvo je objavilo snimak tačnih udara na skrovišta Brigade mučenika Al-Karijatajn, koje su očigledno izvršili jurišni helikopteri Ka-52.

Brigada mučenika Al-Kariatajn formirana je 2014. uz direktnu podršku SAD. Pre nego što se preselila u Al-Tanf 2016. godine, grupa je bila aktivna u pustinjama Damaska i Homsa. Koalicija predvođena SAD je 2017. godine tvrdila da je prestala da podržava grupu. Međutim, grupa je nastavila da deluje u Al-Tanfu. Tokom naredne dve godine, mnogi militanti grupe otišli ​​su u oblasti koje drži opozicija u severnom regionu Sirije.

Ovo je bio drugi ruski napad na američke zastupnike u Al-Tanfu poslednjih meseci. U junu, serija ruskih udara pogodila je položaje Revolucionarne komando armije (MaT), glavnog zastupnika koalicije predvođene SAD u garnizonu Al-Tanf. Udari su navodno bili odgovor na napad militanata MaT koji je doveo do ruskih vojnih žrtava. Koalicija predvođena SAD je upozorena uoči vazdušnih udara, koji su prouzrokovali samo materijalnu štetu.

Koalicija koju predvode SAD održava zonu zabrane letova od 55 kilometara oko garnizona Al-Tanf. Uprkos tome, ruski ratni avioni redovno sprovode izviđačke letove i patrole nad tim područjem.

Rusija i Sirija optužile su koaliciju predvođenu SAD za skrivanje i obuku terorista u zoni Al-Tanfa od 55 kilometara više puta u poslednjih nekoliko meseci. Teroristi obučeni tamo navodno su poslati u centralni region Sirije da se bore protiv vladinih snaga sa ćelijama ISIS-a. Bilo je i tvrdnji da su neki od njih poslati u Ukrajinu da se bore protiv ruske vojske koja trenutno tamo izvodi specijalnu operaciju.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA