Najnovije

GLIŠIĆ: Lukašenko upozorio Vučića, Kadirov Albance! U novom poretku sveta Srbija dobija ovo! (VIDEO)

Moskva je skinula rukavice i poslala poruku Beogradu: „Šta vi hoćete? Hoćete li da vas mi zaštitimo ili hoćete da zbog svog javnog mnjenja igrate igru kako ste u najboljim odnosima sa Rusijom, a u stvari sve vreme idete u Evropsku Uniju i pokoravate se diktatima iz Brisela i Vašingtona?“. Ovako je Vladan Glišić lider Narodne mreže, u emisiji Reč produkcije Helmkast, prokomentarisao izjave zvaničnika Kremlja povodom najnovijih dešavanja na Kosovu i Metohiji.

Foto: HelmKast

On je rekao da u novoj arhitetkrui sveta koja dolazi, Srbija može dobiti „izuzetno privilegovan položaj“, ako uspemo da održimo naš stav i ne okrenemo se Zapadu. Kako je istakao, bilo bi glupo sa naše strane da, nakon svega što smo izdržali, u ovom trenutku se okrenemo protiv Rusije i podržimo zapadne sile.

- Ja ipak to što naša vlast tvrdi da idemo u EU, i da je to prioritet, doživljavam kao da je to zapravo samo kamuflaža da nas ne bi maltretirali, da nam ne bi pravili socijalne  isvake druge proleme, ako u jednom trenutku kažemo da nas to više ne interesuje. Nemačka to pokušava da istkoristi za svoju dominaciju na ovom prostoru, a mi nemamo snage da joj se suprotstavimo, ali možemo da koristimo pomoć nekih drugih zemalja poput Španije, da to izvrdavamo.

Prema njegovim rečima, ako uspemo to da izdržimo, i desi nam se taj privilegovan položaj, ne treba da dozvolimo da preko nas budu konvalidovane neke zemlje poput Bugarske i Hrvatske, kao što su bile u Prvom i Drugom svetskom ratu.

- One moraju da plate račun što su dvaput bile na pogrešnoj strani istorije. Treći put taj račun moraju da plate. Isto važi i za Albance – zaključio je Glišić.

On je govorio i o upozorenju koje je poslao predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko srpskoj vlasti, ali i onom koje je lider Čečena Ramzan Kadirov poslao Albancima na Kosovu i Metohiji.

Sagovornik Helmkasta je otkrio kako je Vladimir Orlić, koji je izabran za predsednika Skupštine Srbije, u prethodnom sazivu sprečio donošenje Rezolucije o genocidu nad Srbima, Jevrejima i Romima. Rezoluciju je zimus predložila narodni poslanik i dete logoraš iz Jasenovca Smilja Timša, sa grupom drugih poslanika, a Orlić u svojstvu potpredsednika Skupštine predsedavao zasedanjem tog dana.

- Najpre se na glasanju upalilo 20 zelenih lampica onih koji su potpisima podržali Rezoluciju, pa se pridružilo još 20 poslanika SNS i SPS koji su takođe glasali ZA. Orlić je u tom trenutku prekinuo glasanje i proglasio da Rezolucija nije usvojena, iako velika većina poslanika još nije glasala. Da je glasanje potrajalo, i drugi poslanici vlasti bi se ohrabrili i glasali za Rezoluciju – ispričao je Glišić o glasanju koje su nakon toga režimski mediji, a takođe i oni prozapadni, prećutali kao da se nije ni desilo.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA