Najnovije

"U PRAVCU SMO UJEDINJENJA SA RUSIJOM" Novi snažan udarac za Zelenskog: Još jedna oblast zauvek napušta Ukrajinu?

Član glavnog saveta administracije Zaporoške oblasti Vladimir Rogov prokomentariosao je izjavu Volodimira Zelenskog da će održavanje referenduma u južnim regionima – Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti - prekinuti svaku mogućnost pregovora Rusije i Ukrajine.

Volodimir Zelenski. (Foto: Jutjub)

- Zaporoška zemlja zauvek napušta Ukrajinu. Zaporoška oblast je krenula u pravcu ujedinjenja sa Rusijom i nema puta nazad. Zato režimu Zelenskog savetujem da se već sad navikne i počne da identifikuje Zaporošku oblast sa Rusijom - rekao je Rogov.

Ruska specijalna vojna operacija u Ukrajini ušla je u 166. dan.

Ruski sistemi PVO odbili su napad ukrajinske vojske na Melitopolj, saopštio je Vladimir Rogov.

Podsetimo, ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da, ako Moskva na teritorijama koje su zauzele ruske snage u Ukrajini nastavi sa referendumima o priključivanju Rusiji, neće biti mogući pregovori sa Ukrajinom ili njenim međunarodnim saveznicima.

- Ukoliko okupator nastavi putem lažnih referenduma, zatvoriće sebi vrata za bilo kakvu vrstu razgovora sa Ukrajinom i slobodnim svetom, što će ruskoj strani svakako biti potrebno u nekom trenutku - rekao je Zelenski, prenosi Rojters.

Ruski i ukrajinski zvaničnici su održali nekoliko rundi razgovora nakon početka ruskog napada na Ukrajinu, ali nijedan razgovor nije održan od marta. Obe strane optužuju jedna drugu za prekid kontakta.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA