Najnovije

Poskupljenjem struje vlast pokrenula točak nove inflacije

"Današnjim poskupljenjem struje, kako za građane tako i za privredu, aktuelna vlast je pokrenula točak nove inflacije i najavila neizvesnost u pogledu budućeg snabdevanja električnom energijom", piše u saopštenju Udruženih sindikata Srbije "Sloga".

Dalekovod (Foto: Pixabay)

Saopštenje prenosimo u celosti:

"Umesto odgovornosti i kažnjavanja zbog grešaka rukovodstva EPS-a, odgovornost se opet prebacuje na nedužne građane i buduća pokoljenja koja će te sve njihove greške morati da otplaćuju kroz dalje siromašenje i mentorstvo Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) koje će brinuti o budućoj ceni struje za domaćinstva u Srbiji.

Uostalom, do tih podataka je došao i Demostat koji je potvrdio da je jedna od opcija Vlade Srbije da sa MMF-om napravi aranžman koji bi podrazumevao da ta finansijska organizacija dobije pravo da učestvuje u upravljanju EPS-om, što bi bila katastrofa po Srbiju i njenu energetsku (ne)zavisnost.

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" zahtevaju što hitnije formiranje nove Vlade Srbije kako bi preuzela punu odgovornost za sve buduće poteze i kako bi odmah, bez čekanja na novembar i januar sledeće godine, donela hitnu odluku o trenutnom povećanju minimalne cene rada i penzija, od 01.09.2022. godine, u skladu sa dvocifrenom inflacijom", stoji u saopšenju "Sloge".

Više o poskupljenju struje pročitajte OVDE.

Izvor: Direktno

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA