Najnovije

Korotčenko: Ukrajinu treba odmah baciti na kolena, čak i obezglaviti

Ukrajinska armija na „harkovskom frontu“ već kontroliše Balakleju, Izjum i polovinu Kupjanska, sa manjim okolnim naseljima.

Međutim, i dalje je otvoreno pitanje: da li je ukrajinska armija na jednom ograničenom bojištu – na kojem je tokom protekla četiri dana imala bar četiri puta više vojnika – naprečac počela da ratuje uspešnije nego bilo gde nakon 24. februara? Ili joj ruski Generalštab namerno omogućava da osvoji određeni prostor, da na njemu nagomila što više vojske i tehnike – da bi je uvukao u zamku i lakše pobedio nego što bi sa istim brojem ukro-vojnika izašao na kraj da su u dobro utvrđenim tranšejama ili da se bore u gradovima, sa zaklanjanjem iza civila?

Narednih nekoliko dana će pokazati šta se stvarno događa i čija računica je bila promišljenija i ubitačnija.

Nezavisno od ovoga, Igor Korotčenko, glavni urednik moskovskog časopisa „Nacionalna odbrana“ koji je i direktor Centra za analizu svetske trgovine oružjem, izjavio je da će SAD  i Velika Britanija – čak i ako sve ostale zemlje NATO  ne budu htele da više pomažu Ukrajini – nastaviti sa vojnom i finansijom podrškom režimu u Kijevu. Pa makar morale da udvostruče ono što su mu dosad davale.

Korotčenko je svom državnom i vojnom vrhu čak poručio:

„Neka niko nema iluzija da Vašington i London neće nastaviti sa isporukama oružja Ukrajini čak i na štetu sopstvenih resursa i mogućnosti. Zato Rusija mora učiniti sve što je potrebno da se režim u Kijevu sada baci na kolena“.

U nastavku je ukazao: „To podrazumeva da je svaki cilj koji će neprijatelja baciti na kolena legitiman. Potrebni su raketni udari po ključnim objektima: transportu, logistici, energetici, industriji i centrima odlučivanja u Kijevu. Neprijatelja treba i obezglaviti“.

I dodatno precizirao:

„Dok u Ukrajini ne prekinemo transportne i logističke lance, dopremanje zapadnog oružja će se nastaviti, čak i pojačavati. Ne sme se više odlagati donošenje odluka u vezi sa udarima na transportno-logističku strukturu Ukrajine“.

Zašto su se Rusi povukli saznajte OVDE.

Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA